Ekstra Bladet

DE OPFØRER SIG SOM SKOLEDRENG­E BORGERE I SLAGELSE:

– Vi er ikke overrasked­e over, at John Dyrby Paulsen (S) regner med at blive siddende i fire år trods andre aftaler med Liberal Alliance

- KRISTIAN B. LARSEN KATRINE M. RASMUSSEN FOTO: PER RASMUSSEN Det er jo et cirkus, der ikke kender sin besøgstid kmr@eb.dk

En aftale er en aftale, lyder det fra LA’s landsforma­nd, Leif Mikkelsen. Men John Dyrby Poulsen (tv.) kan ende med at snyde Villum Christense­n. Borgerne i Slagelse er efterhånde­n ved at vaere godt traette af at høre om politiske dramaer og borgmester­stridighed­er.

Uanset om det er på gågaden, hos frisøren eller i byens storcenter, er vaelgernes reaktioner på stridighed­erne mellem Socialdemo­kratiets John Dyrby Paulsen og Liberal Alliances Villum Christense­n ens.

– Det er jo et cirkus, der ikke kender sin besøgstid.

– De opfører sig som en flok skoledreng­e, der sidder og kaemper om magten.

– Det er en børnehave, lyder det fra flere borgere, da Ekstra Bladet møder dem i Slagelse.

For bare en måned siden var aftalen ellers klar efter ti dages intense forhandlin­ger. Socialdemo­kratiet og Liberal Alliance skulle dele borgmester­posten på Vestsjaell­and, hvis LA havde lyst efter de første to år.

Men nu sår John Dyrby Paulsen (S) tvivl om, hvorvidt han kommer til at overholde sin del af aftalen og aflevere borgmester­kaeden to år.

– Min planlaegni­ngshorison­t er de naeste fire år. Jeg går ikke og planlaegge­r med, at nu er jeg her i to år og så faerdig, sagde han til Altinget i går.

Dyrby Paulsens melding kommer dog ikke bag på borgerne i Slagelse.

– Det har nok vaeret efter meningen fra start, lyder det fra aegteparre­t Jette og Per Damsgaard.

– Det er bestemt ikke nogen overraskel­se, siger Anja Nysten Boelsen, mens hun står og kigger på nogle bluser med sin datter ude foran en butik.

Alle de slagelsean­ere, som Ekstra Bladet taler med, er overbevist­e om, at den pudsige konstellat­ion mellem de to borgmester­kandidater var spil for galleriet.

– Villum Christense­n har da vaeret lidt naiv, hvis han troede, at han fik borgmester­posten efter to år. Det tror jeg nu heller ikke, at han gjorde, siger Ann Sofie Holst, der er social- og sundhedshj­aelper.

Skuffende melding

Alligevel står nogen skuffet tilbage efter den socialdemo­kratiske borgmester­s nye melding.

– Jeg må vaere aerlig og indrømme, at jeg havde håbet på to år med en borgerlig borgmester, siger 67-årige Marianne Rasmussen.

– Det kan simpelt hen ikke passe, at de siger, at de er blevet enige, og så er de det ikke alligevel.

Andre står tilbage:

– Den kloge snyder den mindre kloge, siger Jette Rasmussen, mens hun fniser nervøst.

Efter tovtraekke­riet har flere i kommunen mistet troen på demokratie­t.

– Man har fået tanken, om man overhovede­t gider at stemme, siger 29-årige Lasse Rasmussen, der er murer.

– Det kan jo efterhånde­n vaere fuldstaend­ig lige meget, hvem man stemmer på, supplerer hans kaereste, Ann-Sofie Holst.

kbl@eb.dk; derimod lettede

 ?? FOTO: /RITZAU/LARS KRABBE ??
FOTO: /RITZAU/LARS KRABBE
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark