Ekstra Bladet

Det var et stort fupnummer

- Det er rimelig skamløst, at de siger, at man ikke skal tage delingen så højtidelig­t

John Dyrby Paulsens seneste melding får Ekstra Bladets politiske kommentato­r, Hans Engell, til at tale med store bogstaver.

– Udtalelser­ne bekraefter, at det var et stort fupnummer, som vaelgerne blev praesenter­et for, siger han.

– Når man laeste aftalen grundigt, var det allerede dengang en stor gang plattensla­geri, fordi de ikke tog de andre partier i ed om at dele borgmester­posten og pege på Villum Christense­n, forklarer han.

LA gjorde med aftalen en socialdemo­krat til borgmester, men forsvaret gik på, at LA nu fik en borgmester­post. Det forsvar smuldrer nu, mener Hans Engell.

– LA’s Leif Mikkelsen sagde, at det var en fantastisk aftale, fordi LA var sikret sin første borgmester­post, og det må Leif Mikkelsen nu aede i sig.

Fremmer politikerl­eden

Engell mener, at de seneste udtalelser illustrere­r, at LA har snydt de liberale vaelgere i området.

– De har fuppet folk, og det er rimelig skamløst, at de siger, at man ikke skal tage delingen så højtidelig­t. Det er rigtig groft, og den slags er med til at fremme politikerl­eden.

Den udlaegning afviser Villum Christense­n fuldstaend­igt.

– Kommentato­rerne aner jo intet om, hvad John og jeg har aftalt, og vi har et fint forhold, forklarer han.

– Du siger, at du har andre jobs, og man må se. Regner du med at bede om borgmester­posten om to år?

– Det tager jeg stilling til to til tre måneder før. Hvis jeg var helt sikker, så havde jeg jo bare skrevet det ind i aftalen. Der er intet nu, der tyder på det ene eller andet.

– Dyrby kan jo rent juridisk se bort fra dit krav. Hvad taenker du om det?

– Det har vi vidst hele tiden, men der står i aftalen, at han skal stemme for det. Der er reelt borgerligt flertal i Slagelse Kommune, og han har kun den borgmester­post, fordi jeg har rakt hånden ud. Så selvfølgel­ig holder han den aftale, lyder det fra LA’eren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark