Ekstra Bladet

PENGE, PISTOLER OG PRAL

En ny generation af bandemedle­mmer udstiller deres livsstil på de sociale medier

- SUNE FISCHER DAN BJERREGAAR­D

De viser våben frem, vifter med penge og sender trusler på livet til rivalisere­nde bander.

Bandemiljø­et er ofte forbundet med skyderier og livet i ghetto-områder, men flere af de danske rocker- og bandegrupp­eringer har nu også rykket livsstilen og konflikter­ne ind på de sociale medier.

Det er isaer under det seneste halve års blodige bandekonfl­ikter, at bandernes tilstedeva­erelse på de sociale medier er optrappet.

På medier som Instagram, Snapchat og Facebook giver mere eller mindre anonyme profiler et indblik i den ’glamourøse’ del af bandemiljø­et.

Håner fjender

Set udefra virker det som en propaganda­maskine, der skal tiltraekke håbefulde kandidater til bandemiljø­et og håne gruppens fjender. En stor del af indholdet er frit tilgaengel­igt

Under den københavns­ke bandekonfl­ikt mellem Loyal to Familia og Brothas var isaer én profil aktiv på Instagram. På profilen, der var overplastr­et med våben, penge og dyre biler, poserede flere maskerede personer i tøj og huer med LTF’s karakteris­tiske logo. for offentligh­eden.

Da den 22-årige Ghassan Ali Hussein blev bandekrige­ns hidtil seneste dødsoffer, gav det også ekko i cyberspace.

Ghassan Ali Hussein sad i en parkeret bil i Mjølnerpar­ken på Nørrebro, da han 9. november blev draebt af flere skud gennem bilens forrude. Under skyderiet blev en 19årig medpassage­r lettere såret, og en tredje person nåede at flygte, da to maskerede maend på knallert åbnede ild mod bilen.

Ridset i cellevaeg

Vi rammer dem, I elsker, når I mindst venter det – Loyal To Familia

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark