Ekstra Bladet

Kvinder anklager Oscar-vinder for sexchikane

-

Den Oscar-belønnede filminstru­ktør, manuskript­forfatter og producent Paul Haggis er blevet sagsøgt for voldtaegt. Herefter er yderligere tre kvinder stået frem med anklager om sexkraenke­lser mod ham, skriver AP.

En af de kvinder, der senest har fremsat beskyldnin­ger mod instruktør­en, siger, at Haggis tvang hende til oralsex, hvorefter han voldtog hende.

Og en anden af kvinderne, der er stået frem efter sagsanlaeg­get, siger til AP, at det lykkedes hende at flygte. Men at Haggis havde sagt, ’jeg er nødt til at vaere inde i dig’.

Den 64-årige Haggis afviser beskyldnin­gerne gennem sin advokat.

– Han har ikke voldtaget nogen, siger advokat Christine Lepera.

Advokaten har tidligere afvist beskyldnin­gerne i sagsanlaeg­get. Haggis har kaldt et krav om en erstatning på ni millioner dollar for at undgå en retssag for ’afpresning’.

Haggis har skrevet filmmanusk­riptet til de Oscarbeløn­nede film ’Million Dollar Baby’ og ’Crash’.

Han skrev og instruered­e filmen ’Crash’, som modtog hele tre Oscars.

Vaekker opsigt

Der blev rejst sag mod Haggis 15. december på Manhattan af en kvinde ved navn Haleigh Breest. De tre andre kvinder tog efterfølge­nde kontakt til Breests advokater i New York.

Sagen vaekker opsigt på et tidspunkt, hvor en intens debat om sexchikane finder sted i mange lande, og hvor kvinder mange steder i verden deler deres oplevelser med kraenkelse­r og overgreb på de sociale medier.

 ?? FOTO: AP ?? Paul Haggis vandt en Oscar for filmen ’Crash’.
FOTO: AP Paul Haggis vandt en Oscar for filmen ’Crash’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark