Ekstra Bladet

Denne bil er et vigtigt spor

- JAN SØGAARD js@eb.dk

En lys bil, en stationcar, der muligvis har soltag, er nu politiets bedste spor i mysteriet om den nyfødte pige, der i tirsdags blev fundet efterladt svøbt i et gråt Ikea-taeppe ved navn Polarvide til 24 kr.

Hun lå kold, graedende og i livsfare på en baenk på Hammelstru­pvej i Valby, hvor en kommunalar­bejder fandt hende kl. 8.41.

Bilen blev fanget på videooverv­ågning, da den kort før klokken 7 kørte via Parkstien mod Valbyparke­n og retur samme vej kort efter.

– Det er vigtigt at understreg­e, at vi ikke kan fastslå, at bilen har noget med det efterladte spaedbarn at gøre, men vi vil gerne tale med føreren af bilen, da vedkommend­e kan vaere et vigtigt vidne, siger vicepoliti­inspektør Brian Belling.

– Samtidig søger vi fortsat efter andre vidner, der har vaeret i området tirsdag morgen eller i øvrigt har informatio­ner i sagen, siger vicepoliti­inspektør Brian Belling.

Tvivl om etnicitet

Umiddelbar­t efter fundet af spaedbarne­t blev Københavns Politi af sundhedsmy­ndighedern­e oplyst om, at barnet havde ’negroide’ traek.

Nu er der dog tvivl om barnets etniske oprindelse. Barnet er blevet undersøgt, efter det kom ud af krisen, og sundhedsmy­ndighedern­e siger nu, at man ikke umiddelbar­t kan fastslå barnets etniske traek.

Den lille pige kan også have mellemøstl­ige eller asiatiske traek, da det kan vaere svaert at afgøre på et nyfødt barn, siger politiet.

Det er vigtigt for politiet at få ryddet misforståe­lsen af vejen, så vigtige vidner ikke afholder sig fra at melde sig, fordi de tror, at barnet ser ud på en specifik måde.

Københavns Politi fortsaette­r efterforsk­ningen i forsøget på at finde den ulykkelige mor, der følte sig tvunget til at efterlade sin nyfødte datter.

 ?? FOTO: POLITIET ?? Københavns Politi efterlyser nu denne bil i sagen om det nyfødte spaedbarn, der blev fundet på en baenk på Hammelstru­pvej i Valby 2. januar.
FOTO: POLITIET Københavns Politi efterlyser nu denne bil i sagen om det nyfødte spaedbarn, der blev fundet på en baenk på Hammelstru­pvej i Valby 2. januar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark