Ekstra Bladet

SYNDIGE

UDEN EN TREVL: I hvert fald på ét punkt var alting bedre i gamle dage – se fortidens yndige nøgenmodel­ler

- ALLAN LYKKE

Suzanne Bjerrehuus var også en af de dristige piger i bl.a. ’I Tyrens tegn’-filmen. Ghita Nørby strippede på Det Kgl. Teater i

’Den Herskende Klasse’. Vivi Flindt og Den Kongelige Ballet vakte splitternø­gen sensation med ’Dødens Triumf’. Alting var bedre lyder det ofte generation.

Ja ja, noget romantisk vrøvl, svarer de yngre, der selvfølgel­ig heller ikke kan vide, hvordan det var at vaere ung i de frisindede 60’ere og 70’ere, hvor damerne gik topløse på stranden uden at føle sig overbegloe­t – og hvor selv etablerede kvinder inden for underholdn­ingsbranch­en i gamle dage, fra den aeldre smed tøjet på i film og i bladene.

Det er der grund til at fejre, ikke mindst her omkring 68-generation­ens 50-års jubilaeum, hvor der blev gjort grundigt op med det puritanske tankesaet, der var fremherske­nde indtil da.

Banebryden­de ballet

scenen, Kludene røg, og d’herrer og – specielt – d’damer stod frem, som Vorherre havde skabt dem.

Balletten ’Dødens Triumf ’ var banebryden­de med ensemblets splitternø­gne jubeldans mod slutningen af forestilli­ngen, mens Annisette kravlede ud af tv-opsaetning­en på alle fire til tonerne af ’Dear Little Mother’.

Den formidable sangerinde var dog klaedt i saek og aske, men det samme kunne ikke siges om balletmest­er Flemming Flindt og hans kone, Vivi Flindt, der gik i spidsen for denne – i balletmaes­sig sammenhaen­g – revolution­erende forestilli­ng.

Strip-nummer

Senere gjorde Vivi Flindt det samme i teater-forestilli­ngen ’Vidunderli­ge Kaelling’, hvor hun fik følgeskab i det nøgne univers af bl.a. Lone Hertz og den senere politiker og mavedanser Louise Frevert.

Ghita Nørby holdt sig heller ikke tilbage. I ’Den Herskende

Regulaer porno

Lotte Tarp topløse bi – selvfølge Klasse’ på det kongelige udførte hun et stripnumme­r, som fik øjnene på stilke i de aervaerdig­e omgivelser.

Senere smed hun også tøjet til trusserne i filmen ’Mig og Charlie’.

I sandhed en mange talenter. dame med Selv Gitte Haenning var splitternø­gen i ’Den Røde Kappe’, og Lisbet Lundquist o ’V D t

p i u h l

t

r r

 ?? FOTO: /RITZAU/ FOTO: OLE HANSEN /RITZAU/ FOTO: /RITZAU/MOGENS BERGER FOTO: ASGER S ??
FOTO: /RITZAU/ FOTO: OLE HANSEN /RITZAU/ FOTO: /RITZAU/MOGENS BERGER FOTO: ASGER S

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark