Ekstra Bladet

Annette Klingenber­g: Det hele sad bedre dengang

-

– Jeg er stolt af dem, og hvis nogen bliver forarget, så det er det bare synd for dem, siger dansktop-sangerinde­n Annette Klingenber­g om de billeder, der eksisterer af hende uden ret meget tøj på.

Den nu 69-årige sanger og foredragsh­older var med i forreste raekke dengang, da det ikke var noget saersyn at opleve kendte kvinder optraede i nøgen-sammenhaen­ge.

Hun var med i ’Hair’-opsaetning­en i 1971 i Cirkusbygn­ingen, hvor hun gav den i Eva-kostume sammen med en raekke af de andre medvirkend­e.

– Det har aldrig generet mig. Det var jo en anden tid dengang, og så skal man også huske, at det hele sad lidt bedre på mig dengang, end det gør nu, griner hun.

– Jeg var måske blevet ked af at se billederne i dag, hvis jeg havde lavet decideret porno, men det har jeg gudskelov aldrig gjort.

– Stod der ligefrem i den kontrakt, at du skulle smide tøjet?

– Overhovede­t ikke. Jeg gjorde det bare. Hvad har jeg, der er anderledes end alle andre kvinder? Det sjove var, at vi gemte drengenes underbukse­r – eller bandt dem sammen – så når de bukkede sig ned for at tage dem på igen, kunne de ikke finde deres egne.

Udfordrend­e

Annette havde dog allerede forinden vaeret ude med fraekke billeder. Hun husker, at hendes første single ikke blev spillet af Jørn Hjorting på Dansktoppe­n, fordi coverbille­det var lidt for udfordrend­e.

– Da jeg vandt Ekstra Bladets-konkurrenc­e i 1969 om at blive prøvet på Dansktoppe­n, blev jeg spurgt af en af bladets fotografer, om jeg havde en hvid kjole. Jo, det havde jeg da. ’Jamen, så skal vi til stranden’, og dér overtalte han mig til at gå i vandet med den hvide kjole. Med det resultat at den selvfølgel­ig blev gennemsigt­ig. Det skjulte billederne ikke ligefrem.

– Da min far så dem, blev han helt paf. ’Se se, mor, der er en pige i vandet. Det er godt nok et fraekt billede. Hun ligner Annette’. Efterfølge­nde smed han Ekstra Bladet ud, da bladet kom og skulle tage nye billeder af mig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark