Ekstra Bladet

Fejrer vild milepael

-

Det var Mogens Palles 60 årsjubilae­umsstaevne. Han er manden, der har defineret dansk boksning i en menneskeal­der.

Foran tusinder af tilskuere blev den erfarne rotte tilbage i 2008 indskrevet i boksesport­ens officielle Hall of Fame i New York som den eneste dansker i nyere tid.

Allerede året efter fejrede det haederkron­ede britiske boksemagas­in Boxing News sin 100 års-fødselsdag ved at kåre boksesport­ens største aktører gennem tiderne.

Mogens Palle fik i den forbindels­e tildelt en flot placering som den ottende største boksepromo­tor de sidste 100 år med begrundels­en, at han med afsaet i et lille land og spinkelt råmaterial­e havde ’placeret sit land på boksningen­s verdenskor­t’.

Han har øje for det rå talent, og man kan ikke tage fra den aldrende boksepromo­tor, at han har vaeret manden bag flere danske boksemestr­e gennem tiderne.

Fredag aften var foreløbig kulminatio­nen på to års hårdt arbejde efter comebacket som promotor i 2015. En udsolgt arena dannede ramme for Mogens Palles nye boksekuld.

Og hvilken følelse … Hvilken fornemmels­e giver det, når man som altid sidder i det fjerneste omklaednin­gsrum og overvaerer hele staevnet på en lille tv-skaerm på sikker afstand?

– Jeg har vaeret i gamet i mange år, og det er nøjagtig det samme drive og den samme passion, der driver vaerket, lyder det fra Mogens Palle.Dansk profession­el boksning har vaeret nede i en bølgedal. Og derfor er den 83årige boksepromo­tor stadig fast besluttet på at genrejse sporten på de danske himmelstrø­g.

Og var man til stede i Frederiksb­erg Hallerne blandt fadbamser, hotdogs, ellevilde tilskuere og en boksering, hvor blodet og svedperler­ne sprøjtede fra bokserne, fik man fornemmels­en af de gode gamle dage …

Jeg har vaeret i gamet i mange år, og det er nøjagtig det samme drive og den samme passion, der driver vaerket

 ?? ARKIVFOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? Hvem der skal tage over, når Mogens Palle engang ’stiller traeskoene’, ved han ikke. Men en ting er sikkert: Så laenge han er still going strong, styrer han biksen. Med hård hånd.
ARKIVFOTO: JAKOB JØRGENSEN Hvem der skal tage over, når Mogens Palle engang ’stiller traeskoene’, ved han ikke. Men en ting er sikkert: Så laenge han er still going strong, styrer han biksen. Med hård hånd.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark