Ekstra Bladet

DRØMMEN OM NOGET MAGISK

-

den første gang, jeg JEG VIL ALDRIG GLEMME spillede for Liverpool i FA Cup’en. Det var tredje runde i begyndelse­n af januar 1986. Vi mødte Norwich City på Anfield, og det var koldt.

Men det var en drøm, der gik i opfyldelse. Netop muligheden for at spille i FA Cup’en var en af grundene til, at jeg gerne ville til i England.

Vi vandt 5-0, og jeg taenker indimellem på den dag med glaede.

Isaer når vi kommer til denne weekend, årets første, hvor FA Cup’en når tredje runde. Det er her, de store klubber traeder ind i turneringe­n.

over det, når alle klubberne DER ER NOGET UNIKT i England går sammen om en turnering. Over 700 hold er med fra begyndelse­n, og de drømmer alle om, at det skal vaere deres år.

Det skal det selvfølgel­ig ikke, men tag ikke fejl: FA Cup’en repraesent­erer fortsat drømmen om at lave noget magisk for rigtig, rigtig mange mennesker – spillere, ledere og fans – rundt om i den engelske fodboldpyr­amide.

SIDSTE ÅR KOM Lincoln og Sutton rigtig langt, og for ikke mange år siden vandt klubber som Wigan Athletic og Portsmouth finalen.

Det er noget, som folk husker, og den romantik eksisterer fortsat i stor stil om FA Cup’en.

Den betyder virkelig noget for folk. For mange klubber er kampe mod de store hold som juleaften, og det er noget, som de store hold er nødt til at have respekt for.

Jeg er ikke sikker på, at fansene i dag helt har forstået, hvor vanskelig sådan en opgave på udebane mod et lidt mindre hold kan vaere.

det altid meget alvorligt. HOS LIVERPOOL TOG VI Jeg kan huske, at Kenny Dalglish lige før en kamp i femte runde i York i 1986 sagde til os ’bare sørg for, at I ikke taber’.

Vi var et af de bedste hold i Europa, men en udekamp mod York City handlede udelukkend­e om at overleve. Der var stor respekt om sådan en opgave.

Vi spillede 1-1, og tre dage senere slog vi dem 3-1 på Anfield, og der var ingen, der satte spørgsmåls­tegn ved, hvorfor det ikke var lykkedes os at vinde den første kamp.

spillede vi 0-0 ude mod EN ANDEN GANG

Swansea på en gigantisk vandpyt af en fodboldban­e. I omkampen på Anfield et par dage senere vandt vi 8-0.

Det betød intet dengang, det handlede bare om at blive i turneringe­n. Men hvis det skete for en af de store klubber i år, ville det skabe store overskrift­er.

Der er rigtig mange fans, der aergrer sig over, at de store klubber er begyndt at prioritere andre ting end FA Cup’en.

vigtigere at sikre FOR TOPKLUBBER­NE ER DET sig kvalifikat­ion til Champions League via top fire, og for mange af de øvrige hold i Premier League er det selvfølgel­ig vigtigt at undgå nedrykning.

Så det er naturligvi­s klart, at man i januar-februar-marts prioritere­r ligakampen­e.

Samtidig kan man godt forstå aergrelsen blandt fans, som ikke kan komme på noget bedre end at skulle på tur til Wembley i maj.

i 1986, hvor vi slog Norwich I DEN SAESON

City og York City ud på vejen, endte vi i finalen mod Everton.

Ugen forinden havde vi vundet det engelske mesterskab – foran netop Everton.

Men begejstrin­gen hos mine holdkammer­ater – nogle af Europas bedste fodboldspi­llere – over at vinde FA Cup-finalen var langt større. Det var store spillere, der på det tidspunkt havde vundet alt på naer FA Cup’en i deres karrierer, og for dem var den finalesejr af utrolig betydning.

Det var en drømmedag. Alt var, som det skulle vaere. Helt fra morgenstun­den og hele vejen til langt ud på natten, hvor vi selvfølgel­ig gik på Europas måske største diskotek Stringfell­ows med FA Cup’en på slaeb. Det skulle vi selvfølgel­ig prøve, og alt var fantastisk.

Alt det, jeg kan huske fra den aften i hvert fald …

Der er rigtig mange fans, der aergrer sig over, at de store klubber er begyndt at prioritere andre ting end FA Cup’en

Der er hele 25 FA Cup-kampe på programmet i dag fra kl. 13.45

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Jan Mølby og holdkammer­aterne i vild jubel efter FA Cup-sejren i 1986 over Everton på Wembley.
FOTO: ALL OVER PRESS Jan Mølby og holdkammer­aterne i vild jubel efter FA Cup-sejren i 1986 over Everton på Wembley.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark