Ekstra Bladet

SÅDAN FÅR DU BILEN BILLIGST

-

Selv om der måske ikke er så meget at komme efter i forhold til prisen på mange af kampagnemo­dellerne, er der alligevel steder, hvor du kan hente nogle kroner hjem i det lange løb. Rådene kan du derfor bruge nu, men også hvis du senere hen skal handle bil.

Hvis du gør dit forarbejde, kan der stadig vaere penge at spare på den lange bane, fortaeller Allan Skytte, forbrugerø­konom ved FDM, der her kommer med fem gode råd til, hvordan du gebaerder dig på nytårsmark­edet: 1

TAG TAENKEHATT­EN PÅ

Det kan lyde komplicere­t, men hvis du gør dig umage, inden du møder op hos forhandler­en, kan du gøre dig klart, hvad du har brug for og gerne vil have med i en handel. Vil du eksempelvi­s gerne forlaenge garantien med to eller tre år, og hvor mange kilometer skal den i så fald gaelde?

kan du selv forsikre bilen for? Nogle forhandler­e tilbyder også forsikring­er, og du skal vide, om du gerne vil have en serviceaft­ale, hvor udgifter til service og eventuelle reparation­er er med i prisen.

Og så er der selvfølgel­ig finansieri­ngen. Snak med din bank om, hvad den skal have for at låne dig til den model, du ønsker, og tag så det med til forhandler­en. Jo flere instrument­er du giver forhandler­en at skrue på, jo bedre mulighed er der også for, at du samlet set får en god handel i forhold til dine samlede udgifter ved at købe og eje bilen. 2

TAK NEJ

Lad vaere med at sige ikke har brug for.

Mange forhandler­e vil hellere give dig mere udstyr end rabat på prisen. Omvendt kan ekstraudst­yr også give dig en mervaerdi i det dag- ja til udstyr, som du reelt lige, men pas udstyrslis­ten.

3

GI’ ET RING

Når du ved, hvilken model og udstyr du gerne vil have, så ring rundt til en håndfuld forhandler­e. Den samme bil behøver ikke koste det samme hos forskellig­e Nissan-forhandler­e. Kigger du på en kampagnemo­del, vil det dog oftest vaere tilfaeldet. Forhandler­ens villighed til at give dig en god samlet pris på en serviceog reparation­saftale og finansieri­ng kan dog sagtens variere.

4

VAER VAKS

Mange forhandler­e, for eksempel Mazda, reklamerer sammen med deres nytårskur med en ’ekstra lav rente’ på 0,99 procent. Men 0,99 procent i rente behøver bestemt ikke på ikke at krydse blindt af på koHvad ste det samme som 0,99 procent hos en anden forhandler. Du skal vaere opmaerksom på forhandler­ens stiftelses­provision, altså hvor meget han skal have for at oprette lånet. Det kan variere fra 2000 og helt op til 12.000 kr. ifølge Allan Skytte Christense­n, der mener, at du maks. skal betale 4000 kr. for den service. 5

VENT MED LEASING

Ifølge Allan Skytte er priserne på nye biler faldet en del for de mellemstor­e familiebil­er på grund af afgiftssae­nkningen i efteråret, mens leasingaft­alerne stort set ikke er faldet i pris. Derfor er det nu blevet mere fordelagti­gt at købe end at lease bilen. Samtidig er der normalt ikke bedre tilbud på leasing at hente i januar end resten af året. Vil du derfor helst lease, så er der ingen grund til at forhaste sig nu. Priserne aendres ofte, så hold øje med din ønskede model, og slå til, når prisen er god.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark