Ekstra Bladet

Drop frygten for motionscen­tret

Christian Vang deler i dag ud af sine erfaringer med at tabe sig og aendre kostvaner

-

bruget, fordi han ikke laengere anede, hvor han kunne få fat i dem. Der skete også noget andet med ham i Frederiksh­avn: Bussen kørte kun én gang i timen, og derfor måtte han ofte gå, når han skulle møde på jobcentret i den anden ende af byen.

En dag kom han hjem fra endnu en ufrivillig gåtur, da søsteren pludselig sagde de ord, der fik en afgørende betydning for unge fyrs liv:

– Har du ikke tabt dig?

Fem ord, der satte sig fast i Christians og som fik ham til at spekulere.

– Jeg gik op på mit vaerelse og taenkte. Hvis jeg kunne tabe mig bare ved at gå den tur hver dag, hvad ville jeg så ikke kunne udrette, hvis jeg fik kosten med?

Og som sagt, så gjort. Christian satte sig til computeren og begyndte at laese om forskellig­e hjerne, madvarer og deres påvirkning på kroppen.

– Jeg har altid vaeret meget nysgerrig, og hvis jeg først bliver interesser­et i noget, bliver jeg naermest besat.

– Sådan var det også med min interesse i de forskellig­e madvarer. Jeg ville vide, hvilke fødevarer der er mest helbredsma­essigt interessan­te, hvilke fødevarer der hjaelper et vaegttab på vej – og hvorfor. Til sidst var jeg et omvandrend­e leksikon.

HERFRA GIK

det hurtigt.

Christian begyndte at traene i byens traeningsc­enter, da abstinense­rne fra nedtrapnin­gen af stofmisbru­get viste sig.

Kiloene begyndte så småt at men det var bestemt ikke sjovt til at begynde med.

– Jeg følte, at alle kiggede på mig om ham den fede ovre i hjørnet.

I dag er det fire år siden, Christians søster satte spørgsmåls­tegn ved Christians vaegt og dermed satte gang i den proces, der skulle aendre hans liv. rykke på sig, at komme i centeret

og

hviskede

Christian som grafiker i København. Samtidig forsøger han at bruge sine egne erfaringer og sin viden om kost og traening til at hjaelpe andre mennesker med at aendre deres vaner.

Derfor har han også flere gode råd til de folk, der drømmer om at tabe sig lige så mange kilo, som han selv har gjort.

– For det første skal man ikke vaere bange for at gå i motionscen­ter, selv om man føler, at alle glor. I det center, hvor jeg er kommet mest, oplever jeg hos de andre stamgaeste­r en klar parole: Respekt for mennesker, der kaemper for at aendre deres liv. Jeg husker tydeligt en fyr, som blev sat på plads på grund af dumsmarte kommentare­r om overvaegti­ge, siger han.

– Derudover er det vigtigt at få det psykiske med. Selv om ens krop måske pludselig er slank og staerk, kan man stadig føle sig socialt udfordret og føle sig som et nul indeni. Det har jeg brugt meget lang tid på at komme efter, og det er stadig noget, jeg kaemper med.

CHRISTIANS REOL

står Arnold Schwarzene­ggers ’Encycloped­ia of Modern Bodybuildi­ng’, og de mange flasker sodavand om dagen er byttet ud med sundere protein-shakes.

Fascinatio­nen af traening er stadig tydelig. Der er langt fra den unge mand i 20’erne, som naermest isolerede sig selv fra omverdenen, til den 35-årige mand, der i dag fortaeller sin historie.

Christian Vang spiste anderledes, men fulgte ikke en bestemt madplan med afvejninge­r og maengder under sin slankekur. Herunder kan du alligevel se en forenklet udgave af nogle af de ’regler’, han har forsøgt at leve efter, når det kommer til kost og motion.

Jeg lovede ham på hans dødsleje, at jeg ville få mere styr på mit liv

 ??  ?? I DAG ARBEJDER I
I DAG ARBEJDER I
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark