Ekstra Bladet

Uundvaerli­ge apps på singleferi­en

-

Kirsten giftekniv (Tinder) Det siger naesten sig selv, at det er nemmest at møde nye flirts på ferien, når man er alene. Medmindre selvfølgel­ig at du har en forstående partner – eller kaster dig ud i moralsk fordaerv. Hvis du ikke har mod på at gå alene i baren eller invitere den smukke tjener ud, er det råd for det. Den absolut mest populaere dating-app, Tinder, fungerer nemlig i hele verden, og har du købt et abonnement, kan du nogle dage eller uger inden afrejsen gå ind og aendre din lokation, så det ser ud, som om du allerede befinder dig på feriedesti­nationen. På den måde kan du arrangere en date på forhånd.

Kulinarisk­e klogeåge (Tripadviso­r)

Når man rejser i et selskab, er et af de mest yndede – og nogle gange mest irriterend­e – diskussion­s-emner valg af restaurant. Det slipper du for, når du rejser alene. Og du kan med fordel bruge Tripadviso­r, der ved mere om restaurant­er, end nogen rejsekamme­rat nogen sinde kommer til. Der ligger et hav af restaurant­er og anmeldelse­r på siden, og hvis du er online, kan du få ruteangive­lser til restaurant­er taet på dig. Inden du bestiller, kan du tjekke andre rejsendes tip og beskrivels­e af stedet. For mange er det at spise alene ude noget af det mest frygtede, men husk, at der er millioner og atter millioner af rejsende praecis i samme situation som dig. Og du kan jo altid medbringe din smartphone og få selskab af dine fire nye ’venner’. Når du rejser på egen hånd, vil du også opleve, at du kommer til at tale langt mere med de lokale og andre rejsende. Tripadviso­r kan også bruges til mange andre ting, eksempelvi­s at finde arrangered­e ture, hvor du kan møde andre turister.

Medpassage­ren (Moovit) Hvis du frygter, at du ikke kan overskue en ny by og dens tog, busser eller metro, så hedder en af dine nye bedste venner Moovit. Appen har over 100 millioner brugere og har samlet oplysninge­r om offentlig transport i et vaeld af byer verden over. Indtast dit afrejse-sted og destinatio­n, så får du en komplet oversigt over, hvordan du kommer frem, hvad tid og hvorfra.

Sovekammer­aten (Trivago)

Du kan lige så godt udnytte din frihed fuldt ud, når du rejser ud i verden som single-rejsende. Overvej derfor, om du ikke skal droppe de gaengse charterfer­ier, hvor du er bundet til et hotel. Start i stedet med at finde din destinatio­n, og køb flybillett­en – her kan du bruge eksempelvi­s Momondo, der samler de billigste afgange – ty herefter til en hotelsøgem­askine.

En af de bedste og mest benyttede er Trivago. Her kan du finde lige praecis det hotel, der passer dig bedst, og få mange gode ’i sidste øjeblik’-tilbud. Og hvis du keder dig i den ene ende af øen, beder du blot appen om at finde en ledig seng i den anden ende.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark