Ekstra Bladet

DET BØR DU OPLEVE

-

Cristo Redentor/Kristussta­tuen Kristussta­tuen er udråbt til et af verdens syv nye vidundere, og den er blevet et kendetegn på Brasilien og Rio de Janeiro. Den gigantiske statue på 30 meter er placeret på Corcovadob­jerget i Rio de Janeiro og måler 28 meter i bredden.

– Den er et must. Man kan ikke have vaeret i Rio og ikke have set Kristusfig­uren. Man bør se den om dagen, gerne om morgenen inden det bliver for varmt. Hvis man selv kører derop eller tager en taxa, er der en lille helikopter­landingspl­ads på vej op af bjerget, som man kan stoppe ved. Der får man et helt andet view, fortaeller Jam Lomholdt.

Man kan enten selv køre derop, men så skal man tage bussen det sidste stykke af vejen, men man kan også tage toget hele vejen fra bjergets fod.

– Man kan købe en billet til toget, og så får man hele togturen op igennem regnskoven som en ekstra oplevelse, siger Jan Lomholdt.

Sugarloaf Mountain

Sukkertopp­en er ligesom kristussta­tuen en af Rio de Janeiros helt store turistattr­aktioner, og enhver turist bør unde sig selv en tur til den spektakula­ere bjergtop. Sukkertopp­en er et stejlt granitforb­jerg, som måler 396 meter, og bjergtoppe­n kan nås med svaevebane.

Jan Lomholdt anbefaler, at du besøger toppen om aftenen, når solen går ned. På det tidspunkt af dagen får du nemlig en smuk udsigt af solnedgang­en henover kristusfig­uren.

– Hvis man er en god bjergbesti­ger, kan man klatre derop. Det sidste stykke vej til toppen klatrer man med tov, men når man er deroppe, vil man se, at der er en del, der bruger klipperne på Sukkertopp­en til at klatre på. Så er man til bjergklatr­ing, kan man sagtens gå op og så klatre det sidste stykke med tovvaerk, siger udlandsdan­skeren.

Favela tour i Santa Marta

Rio de Janeiro er berømt og berygtet for sine farverige favelaer, der udgør en central del af landets historie, og som er berygtede for deres narkobande­r og kriminalit­et. Men som helt almindelig turist kan du sagtens besøge nogle af de mere fredelige favelaer, hvis du bare tager et par forholdsre­gler.

– Hold kameraerne vaek og lad vaere med at flashe mobiltelef­oner og smykker. Det gaelder generelt i Rio. Man skal ikke rende rundt med diamantrin­ge, smykker, kameraer og telefoner. Selvfølgel­ig har vi alle sammen telefoner, men reglen er ligesom, at det, du har på dig, skal du vaere rede til at give vaek.

For det sker altså i byen, at man bliver holdt op, eller at der kommer nogle og samler sig om

 ??  ??
 ?? FOTO: FELIPE DANA ?? Kristussta­tuen er et af Rios vartegn, og isaer i morgensole­n er den helt saerlig at besøge.
FOTO: FELIPE DANA Kristussta­tuen er et af Rios vartegn, og isaer i morgensole­n er den helt saerlig at besøge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark