Ekstra Bladet

De største turistfael­der

-

Rio de Janeiro er ifølge Jam Lomholdt ikke en by spaekket med turistfael­der, men der er nogle simple forholdsre­gler, du skal tage. Og så bør du desuden overveje nøje, hvornår på året du tager afsted.

Undgå højsaesone­n

De to populaere turistperi­oder i Rio de Janeiro falder på nytårsafte­n og ved det berømte karneval. Begge begivenhed­er er helt spektakula­ere, fortaeller Jam Lomholdt – og du får virkelig noget for pengene. Nytår fejrer millioner af brasiliane­rne vanen tro på Copacabana med et storslået fyrvaerker­ishow, og det årlige karneval over fem dage med over 500 byfester i byen finder gerne sted i februar eller starten af marts. Alligevel kan et godt tip vaere at undgå årets første måneder.

– Man skal prøve at undgå januar og februar, fordi det er der, brasiliane­rne har ferie. Så alting er dyrere i Brasilien, og alle steder er mere overfyldte. Og så er det meget varmt, lige nu har vi 40 grader, og det er naesten ikke til at holde ud. Hvis du i stedet tager afsted i april-maj eller oktobernov­ember, så kommer du i en god periode med godt vejr – altid over 20 grader – og det er jo lidt mere til at holde ud for os nordboere, siger Jam Lomholdt.

Husk solcreme

Solen og varmen kan vaere intens i Rio, så husk altid solcremen. Gerne den højeste faktor, du kan få, lyder rådet.

– Solen er staerk, og den er der hele tiden. Vi bruger altid faktor 50 hjemme hos os, og du bliver brun alligevel. Det skal du ikke vaere bekymret for, siger udlandsdan­skeren.

Røverier

Rio de Janeiro er ikke farligere end mange andre storbyer, men Brasilien befinder sig i øjeblikket i recession, og det gør, at flere oplever at få stjålet deres tasker på Rios strande eller i byens gader.

– Det sker, så man skal ikke gå rundt med sine bedste ejendele på sig. Og det sker altså også ude i turistområ­derne, og hvis man kommer vaeltende hjem beruset klokken to om natten, så er der høj risiko for, at der er nogen, der beder dig om at aflevere, det du har på dig. Man skal taenke sig om og bruge sin sunde fornuft, lyder rådet fra Jan Lomholdt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark