Ekstra Bladet

DET ER BEDST

- R. São Clemente, 307 Janeiro – RJ, 22260-140 Praça Mauá, 20081-262 1 – Centro, Rio de Janeiro

Museu do Amanhã og Praça Mauá

Rio de Janeiro lagde i sommeren 2016 rammer til OL, og i den forbindels­e skød nye museer, sportsstad­ions og pladser op rundt omkring i byen. Praça Mauá er en af de nye pladser, som blev skabt til olympiaden.

Pladsen er fyldt med kunst og grafitti og udgør et spaendende byrum. I den ene ende af pladsen ligger museet Museu do Amanhã, der blev åbnet i forbindels­e med De Olympiske Lege. Museet er en sand designperl­e og har modtaget strålende anmeldelse­r, fortaeller Jan Lomholdt.

Estádio do Maracanã

Legendaris­ke fodboldstj­erner som Pelé, Ronaldinho og Ronaldo kommer alle fra Brasilien, og brasiliane­rne elsker og lever for fodbold. Fodboldsta­dionet Maracanã er verdensber­ømt og har lagt graes til nogle af de bedste finter set i fodboldens historie, og hvis du er bare den mindste smule fodboldint­eresseret, så bør du besøge dette stadion, anbefaler Jan Lomholdt.

– Hvis man kan få en god kamp på Maracanã, så skal man få det. Det er en stor oplevelse! Der er virkelig god stemning, siger han og tilføjer, at man ikke skal vaere nervøs for, at stemningen på laegterne bliver for vild for børn. Brasiliane­rne fester og synger med, men de har ikke problemer med hooligans i Rio de Janeiro.

Du kan også besøge det ikoniske stadion, når der ikke spilles kampe. Der tilbydes nemlig guidede ture rundt på sportsaren­aen.

Av. Pres. Castelo Branco, Portão 3 – Maracanã, Rio de Janeiro – RJ, 20271-130

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark