Ekstra Bladet

Nu åbner jeg en ny pølsevogn

-

McDonald’s’ vaerste danske fjende er vendt hjem for igen at åbne en McAllan-pølsevogn.

– Jeg knaekkede nakken på sagen mod McDonald’s i 1996. Jeg var ruineret, desillusio­neret, en faerdig pølsemand, siger Mac Allan Bjerrum Pedersen.

Ekstra Bladet har på et landsted syd for Silkeborg fundet hovedperso­nen i danmarkshi­storiens mest opsigtsvae­kkende maerkevare­strid.

Den endte i 1996 med, at fastfoodgi­ganten inkassered­e et nederlag i Højesteret med dommerstem­merne 0-5 efter tre års kamp. Som erstatning modtog Allan Pedersen 40.000 kroner fra McDonald’s, men hans pølsevogn blev bogstaveli­g talt bombet, og det samme gjorde hans økonomi.

Så han valgte at forlade Danmark efter den udmarvende retssag og kom først tilbage for et års tid siden.

Griller for selskaber

I dag ernaerer han sig under firmanavne­t Mac Allan og Grill Brothers ved at grille økologiske pattegrise, lam og vildsvin for selskaber, som booker ham og hans mobile traekulsgr­ill.

– Og 5. februar åbner jeg en ny pølsevogn, som selvfølgel­ig skal hedde McAllan Good Food. Praecis som i gamle dage. Jeg har jo Højesteret­s ord for, at jeg må bruge mit eget navn. Jeg har et møde i morgen, hvor jeg skal drøfte overtagels­en af en pølsevogn i Virklund syd for Silkeborg. Ellers leaser jeg en ny vogn. Det skal jeg leve af – at vaere McAllan.

Tog til Grønland

Allan Pedersen var udmattet og kunne med egne ord ikke mere efter den tre år lange retssag mod McDonald’s, som var den aggressive part.

– Skat mente ikke, at mine store omkostning­er til retssagen kunne relateres til min virksomhed, så jeg pakkede alt mit lort og var kortvarigt forbi Polen, inden jeg hoppede på et fly til Grønland. Der levede jeg i landflygti­ghed indtil for et år siden, fortaeller han.

På Grønland forpagtede den garvede pølsemand med stor succes både restaurant, diskotek og et hotel.

– Her var jeg fredet blandt gode venner, en slags far for mange i lokalsamfu­ndet. Jeg maeglede mellem berusede diskoteksg­aester og politiet. Husk, at bliver du gode venner med en grønlaende­r, vil han slaebe din kuffert over indlandsis­en.

– Men nu er jeg altså hjemme igen, for jeg kunne i laengden ikke holde til at drive diskotek, siger Mac Allan, der betegner sig som en aeldre herre på 63 år.

Mac Allan er hans formelle fornavn.

– Kirken i Skals gav mig uden beregning en ny dåbsattest som en anerkendel­se af, at det ikke skulle vaere en burgerkaed­e, der skulle bestemme, hvad jeg skulle hedde. Så i dag kalder folk mig ved mit rette fornavn: Mac.

 ??  ?? I dag driver Allan Bjerrum Pedersen en mobil grill, men snart åbner han en ny McAllan-pølsevogn.
I dag driver Allan Bjerrum Pedersen en mobil grill, men snart åbner han en ny McAllan-pølsevogn.
 ?? FOTO: VIGGO LANDAU ?? I december 1996 vandt Allan Bjerrum Pedersen over McDonald’s i Højesteret. Han måtte godt kalde sin pølsevogn McAllan.
FOTO: VIGGO LANDAU I december 1996 vandt Allan Bjerrum Pedersen over McDonald’s i Højesteret. Han måtte godt kalde sin pølsevogn McAllan.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark