Ekstra Bladet

Giv mig lov til at arbejde og betale min skat

-

Jeg har vaeret gift med en dansk mand i 11 år, og i 2017 besluttede vi os for at flytte til Danmark og give vores børn et sted, de kunne kalde for hjem. Her føler jeg mig imidlertid indespaerr­et i vores hjem uden mulighed for at laere sproget eller at arbejde, fordi det tager den danske stat 12 måneder at tildele mig et CPR-nummer.

Som du sikkert ved, er der ikke meget, man kan gøre i det her land uden at have et CPR-nummer. Du kan ikke engang blive medlem af et fitnesscen­ter, så du kan holde dig sund. Efter at have haft fast arbejde i mere end 18 år går jeg pludselig bare derhjemme og laver ingenting. Jeg bidrager ikke til familiens indkomst og føler mig derfor som en byrde for min mand. Hvordan kan regeringen forvente, at udlaending­e integrerer sig, når de ikke får lov til det? Integratio­n bør ske ved ankomsten til Danmark – ikke et år efter. I det år føler man sig fuldstaend­ig afsondret fra samfundet.

Jeg er her ikke for at udnytte systemet. Jeg er højtuddann­et, og jeg vil gerne arbejde og bidrage til samfundet og betale min skat. Men faktum er, at jeg er blevet lagt i samme bunke som dem, der kommer for at udnytte systemet.

Når man vil have, at mennesker integrerer sig, bør man give dem mulighed for at gøre det. Jo før, desto bedre.

Houda Naji

F. G. E. Rostrups

Aarhus C Vej 7

 ?? FOTO:/RITZAU/STINE BIDSTRUP ?? Hvorfor skal man vente 12 måneder på et CPR-nummer, spørger Houda Naji, der i 2017 flyttede til Danmark med sin danske mand. Hun vil meget gerne arbejde, men uden et CPR-nummer kan hun end ikke få et fitnessmed­lemskab.
FOTO:/RITZAU/STINE BIDSTRUP Hvorfor skal man vente 12 måneder på et CPR-nummer, spørger Houda Naji, der i 2017 flyttede til Danmark med sin danske mand. Hun vil meget gerne arbejde, men uden et CPR-nummer kan hun end ikke få et fitnessmed­lemskab.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark