Ekstra Bladet

Rystende billigt sluppet

- Allan Olsson Stuven 11 Rødvig Stevns

Det må siges, at vaere en stor sejr for dem, som ikke mener, at det hjaelper med højere straffe, til dem som forgriber sig på andre.

Hasarderet, vanvidssej­lads med vandscoote­r, betragtes jo naesten som vaerende i orden af det danske retssystem.

Man føler sig lidt rystet over udmålingen af straffen, når et menneske kan vaere direkte skyld i, at to helt uskyldige personer mister livet, og så ’kun’ straffes med to års faengsel, og de øvrige – som var inddirekte skyld i ulykken – tildeles bødestraf i en latterlige størrelse.

Jeg kommer til at taenker på, hvor meget man gør, for at finde frem til den person, som har kastet sten ned på motorvejen, hvor en kvinde mistede livet og hendes mand blev blev hårdt kvaestet.

Vedkommend­e burde melde sig selv, for sammenlign­et med dommen for vandscoote­rne, burde det jo kun give et års faengsel.

Hvornår får vores dommere øjnene op for, at de er nødsaget til at dreje/skrue lidt på håndtaget, når thi kendes for ret, og dommen afsiges.

Vi kan og skal vel alle af de fejl og overgreb med mere, som finder sted, i stedet for fortsat at begå laere dem igen og igen.

Mange ting kunne se anderledes ud, hvis man viste, at det virkelig kostede at begå forgribels­er på anden person, inden man kaster sig ud i vanviddet.

 ?? FOTO: /RITZAU/IVAN RIORDAN BOLL ?? Der blev lagt blomster og taendt lys på Havneprome­naden ved Langebro, hvor to amerikansk­e kvinder blev sejlet ihjel. Allan Olsson er rystet over, at føreren af vandscoote­ren slipper med to års faengsel.
FOTO: /RITZAU/IVAN RIORDAN BOLL Der blev lagt blomster og taendt lys på Havneprome­naden ved Langebro, hvor to amerikansk­e kvinder blev sejlet ihjel. Allan Olsson er rystet over, at føreren af vandscoote­ren slipper med to års faengsel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark