Ekstra Bladet

DEN POLITISKE OVERKLASSE

- Poul Madsen ansvarshav­ende chefredakt­ør mail: poma@eb.dk

Som iagttager af det politiske liv i TAG SELV-BORD: snart mange år har jeg med forundring set, hvordan politikern­e igen og igen henviser til begrebet ’vi følger jo bare reglerne’.

LAD mig lige minde om, at det er politikern­e selv, der laver reglerne.

DET vil sige, at politikern­e sådan set kunne vedtage regler, der gjorde det lovligt for dem at myrde sidemanden og så bare sige, jeg er ikke morder: ’Jeg følger jo bare reglerne’.

NU handler det her om penge, men det er i og for sig også slemt nok, da det er dine og mine penge. Politikern­e har således vedtaget, at når de stopper i politik, får de et efterveder­lag. Det kan vaere fuldt rimeligt, hvis politikere­n bliver stemt ud til arbejdsløs­hed. Det kan tilmed vaere, at den folkevalgt­e opgav et vellønnet job for at blive borgmester eller folketings­medlem.

DET svarer til de regler, der gaelder for os andre, hvis vi bliver fyret.

MEN sammenlign­ingen ophører, når man selv siger op. Hvis sygeplejer­sken, mekanikere­n eller jeg selv som chefredakt­ør siger op, får vi ikke løn efterfølge­nde. Det ville vaere absurd. Det er jo vores egen beslutning.

MEN sådan er det ikke i politik.

SENESTE eksempel er Lejres forhen v aer endeborgme­ster Mette Touborg, der selv forlod borgmester­kontoret fora t gå direkte ove riet nytjob som kulturdire­ktør i Københavns Kommunemed­enår s løn på to millioner kroner. Samtidig fik hun et efterveder­lag på godt 600.000 kr. fra borgmester­jobbet.

METTE Touborg føjer sig dermed til en perleraekk­e af politikere, der har haevet dobbelt gage, efter de selv forlod deres job. Kort før hende opsagde Enhedslist­ens Morten Kabell sin borgmester­stilling i København til fordel for et direktørjo­b og fik samtidig efterveder­lag fra kommunen.

DE to politikere tilhører venstreflø­jen, der ellers har meget travlt med at galpe op om, at samfundets midler skal fordeles mere lige til gavn for faellesska­bet. Men da de selv fik muligheden, så kunne de åbenbart ikke stå for fristelsen til at berige sig selv med faellesska­bets penge.

HER på Ekstra Bladet er vi ikke smålige. Men vi hader, når politikere forgriber sig på skatteyder­nes penge.

JEG fatter ikke, at politikern­e ikke kan se, at der bør gaelde samme regler for dem som for os andre. Jeg synes, at de skulle se at få lavet reglerne om, så vi alle følger samme regler.

Jeg fatter ikke, at politikern­e ikke kan se, at der bør gaelde samme regler for dem som for os andre

DET er ikke for meget at forlange.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? SF’eren Mette Touborg haevede godt 600.000 kroner i efterveder­lag, selv om hun selv forlod borgmester­kontoret i Lejre til fordel for et højtlønnet job i Københavns Kommune.
FOTO: CLAUS BONNERUP SF’eren Mette Touborg haevede godt 600.000 kroner i efterveder­lag, selv om hun selv forlod borgmester­kontoret i Lejre til fordel for et højtlønnet job i Københavns Kommune.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark