Ekstra Bladet

ONDT BLOD

Magnus Landin i heftig battle med Kent Robin Tønnesen efter beskyldnin­ger om en løftet albue til ansigtet

-

PARIS (Ekstra Bladet): Unge, flinke Magnus Landin i hidsig infight med norske Kent Robin Tønnesen… Man tror jo det er løgn, men nordmanden var voldsomt ophidset i slutminutt­erne og gik verbalt til angreb på danskeren, og tililende spillere måtte holde Füchse-flaekkeren vaek – inden han blev sendt til afsoning i to minutter.

– Han mente, at jeg havde løftet en albue højt i ansigtet på ham i forsvar i første halvleg, og den påstand var jeg meget forbløffet over, forklarer Magnus Landin, der slår opgivende ud med haenderne og ikke vil forklare, hvorfor nordmanden tog affaere over en halv time senere, da Danmark havde tabt.

– Sket er sket, og sådan er håndbold nogle gange, siger han og smiler.

Det er okay nu

Storebror Niklas griner: – Det handler om en batalje i starten af kampen, hvor han mente, Magnus ramte ham i hovedet. Jeg har ikke set tv-billederne og aner ikke, om han har en sag.

– Hvorfor så reagere så sent? – Fordi han sad på baenken i lang tid, så han fik først chancen, da han kom ind til sidst. Der var nu også flere andre små sammenstød undervejs, som der altid er interne kampe i kampe. Men det er okay nu, siger kaptajnen. Og storebror…

Dramaet fortaeller nu nok alligevel en lille sandhed om, at nordmaende­ne var mere taendte på sejr end de maet og offensivt langsomt spillende danskere i det opgør.

Fint at slå Danmark

På et tidspunkt i starten var der scoret så lidt, at man kunne få den mistanke, at Nikolaj Jacobsen også ville skjule, hvordan holdet laver mål…

Norske Henrik Jakobsen, der spiller i GOG og indtil for nylig delte lejlighed i Odense med Niclas Kirkeløkke, er også en mand, der kaemper for fosterland­et.

Stregklepp­erten, der er så muskuløs, at han må klippe slidser i aermerne på sin norske landsholds­trøje, kastede sig ind i en duel med den noget klejnere Anders Zachariass­en – med danskeren som vinder!

– Det er altid fint at slå Danmark, og det var i hvert fald en god kamp for os og et step op i forhold til kampen mod Frankrig, som vi tabte klart. Det er en testkamp – men… Vi måler selvfølgel­ig kraefter med hinanden, medgiver nordmanden.

– Du var i heftig fight Anders Zachariass­en…

– Det er sådan nogle dueller, jeg godt kan li’. Jeg synes, afgørelsen var forkert, men sådan er det. Jeg synes, begge holder bolden, men så dømmer de straffe til ham. Men jo, jeg kan godt li’ sådan nogle hårde, fysiske dueller.

– Men han er da for lille til dig, er han ikke?

– Nej, han er sgu staerk i sin krop. Det er en tøff mand at spille imod, siger Henrik Jakobsen og griner.

Danmark tabte den naestsidst­e test før EM-starten naeste lørdag efter en kamp, hvor Rasmus Lauge i starten fandt René Toft Hansen på med stregen efter behag, og så strøg kuglen enten i kassen eller gav straffe. Hans Lindberg scorede på alt fra syv meter – fem på fem forsøg inden pausen.

Manglede langskud

Danmark manglede langskud, og syv traeffere på 18 forsøg er bestemt ikke imponerend­e. Mikkel Hansen vil selvfølgel­ig gøre en forskel, når han bliver klar – men det bliver naesten med garanti ikke i dag mod Frankrig.

Mangel på tempo, timing og praecision kombineret med alt for mange offensive fejl gav Norge et hav af kontraer, og det er stensikker­t selvmord mod destroyern­e fra det høje nord. Niklas Landin:

– Der er ikke nok, der lykkes. Ikke nok taending, manglende aggressivi­tet i vores spil, vi taber for mange mand-mand dueller både forsvarsog angrebsmae­ssigt, og derfor taber vi til Norge.

– Vores aflevering­er ligger ikke, som de har gjort til traening de sidste par dage. De kommer for langsomt. Vi får ikke åbnet, som vi gerne vil, og det er vi lidt traette af. Vi savnede, at en havde tur i den ude bagfra.

Du scorede selv på langskud til sidst…

– Hae, det var bare lidt sent at få chancen, ikke.

– Er der grund til alvorlig eftertanke?

– Ja, det er klart, vi gerne ville slå Norge og have en bedre følelse, inden vi skal møde Frankrig. Men vi kan tage fat lidt over det hele og sige, at det, det og det kunne vi have gjort bedre, og vi er udmaerket klar over, at spillet ikke var godt nok i dag – men vi ved også, der er mange ting, vi kan gøre bedre.

Vores aflevering­er ligger ikke, som de har gjort til traening de sidste par dage. De kommer for langsomt

Det er altid fint at slå Danmark, og det var i hvert fald en god kamp for os og et step op i forhold til kampen mod Frankrig, som vi tabte klart

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark