Ekstra Bladet

Sikrer sig sidste Formel 1-saede

Williams kunne ikke sige nej til russisk tilbud og dropper veteran

- PETER BAGGE pba@eb.dk

Hvem kan sige nej til 111 millioner kroner?

Det kunne verdens tredjemest vindende Formel 1mandskab, Williams, ikke.

Derfor har den 22-årige russer Sergey Sirotkin snuppet den sidste ledige plads i Formel 1, og det er sket for naesen af den polske veteran Robert Kubica, som efter syv års pause ellers var kørt i stilling til et comeback i den fornemste af alle klasser

Det er BBC, som kan fortaelle, at Williams har foretrukke­t den ti år yngre russer efter at have analyseret på tiderne fra testen i kølvandet på Formel 1-finalen i Abu Dhabi i de sidste dage i november.

Umiddelbar­t så det ellers ud til på omgangstid­erne, at Robert Kubica havde kørt hurtigere end Sergey Sirotkin, men de var på forskellig­e daektyper.

Det er Williams' egen beslutning, så mon ikke at de mange penge har spillet ind, fordi det er almindelig­t kendt, at Williams har ondt i økonomien.

Efter at Toro Rosso droppede en anden russer Daniil Kvyat, har den russiske Formel 1-bane i Sochi arbejdet hårdt i kulissen på at få en ny russer med i feltet. Sochi har ikke kun haft en finger, men en hånd med i bestraebel­serne på at strikke et tilbud sammen, som Williams ikke kunne afslå.

En skygge af sig selv

Williams stod og manglede en afløser for Felipe Massa, der efter sidste saeson måtte droppe at gå på pension, da Mercedes med verdensmes­ter Nico Rosbergs pludselige karrierest­op kom i bekneb og hentede Williams finske stjerne, Valtteri Bottas, ind som afløser.

Williams, der igennem tiderne ellers har 'fostret' syv Formel 1-verdensmes­tre, er blevet en skygge af sig selv, og seneste VM-triumf er tilbage i 1997, hvor canadieren Jacques Villeneuve, vandt VM-titlen.

 ?? FOTO: /RITZAU/ ?? Med Sergey Sirotkin på plads i det sidste ledige saede vil Williams i den kommende saeson have Formel 1-feltets klart yngste makkerpar, da teamkolleg­a Lance Stroll, Canada, først i slutningen af året vil fylde 20 år.
FOTO: /RITZAU/ Med Sergey Sirotkin på plads i det sidste ledige saede vil Williams i den kommende saeson have Formel 1-feltets klart yngste makkerpar, da teamkolleg­a Lance Stroll, Canada, først i slutningen af året vil fylde 20 år.
 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Sergey Sirotkin har snuppet det sidste ledige saede i Formel 1-feltet.
FOTO: JAN SOMMER Sergey Sirotkin har snuppet det sidste ledige saede i Formel 1-feltet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark