Ekstra Bladet

NISSANS HØJE IKON KLAR TIL FORNYET KAMP

Den storsaelge­nde Nissan Qashqai er forfinet efter et facelift, men mere moderne konkurrent­er presser på. Japaneren kan ikke løbe fra, at den er en aeldre konstrukti­on

- JENS OVERGAARD

Det stiller krav at vaere både ikon og firstmover.

Men nu har Nissan Qashqai vaeret en tur i både fitnesscen­tret og skønhedssa­lonen, hvor den høje crossoverm­odel har fået en større makeover, som skal gøre modellen kampklar til at møde den skare af nye konkurrent­er, der i år for alvor vaelter frem i mellemklas­sen, anført af VW T-Roc som et af de skarpeste bud.

Vi tester den facelifted­e version med benzinmoto­r på 115 hk, Xtronic-automatgea­r og det paent omfattende Tekna Plus-udstyr til en pris på godt 326.000 kr.

Mange opgraderer

Mange vaelger at opgradere til de højere udstyrsver­sioner af Qashqai, der ellers starter fra 235.000 kr., så Tekna Plus rammer ikke helt ved siden af skiven. Samtidig kører importøren naesten konstant med kampagner eller store rabatter på modellen, der også nyder godt af de lavere afgifter med mere udstyr til prisen frem for meget lavere priser.

Det kan dog heller ikke skjules, at den har rødder tilbage til 2013.

Derfor har teknikerne vaeret i gang med en omfattede finpudsnin­g, hvor vej-, vindog motorstøj er kapslet mere ind, mens undervogn og styretøj er strammet op, og materialek­valiteten i kabinen har fået et nøk op.

Men ikke mindst er en sikkerheds­pakke med automatisk nødbremse, skiltegenk­endelse, vognbaneas­sistent og automatisk nedblaende­ligt bakspejl nu standard i alle versioner. Hurra for det! Nogle dage i selskab med Qashqai slår fast, hvorfor netop den biltype har vind i sejlene. Du saetter dig direkte ind i - og ikke ned i - kabinen, udsynet er fint og kørestilli­ngen er god og høj, mens højden på karosserie­t også giver mere luft i kabinen på modellen, der i størrelse stadig matcher en mellemklas­semodel.

Mindre bagagerum

Bagsaedepl­adsen er dog ikke overvaelde­nde og kan give udfordring­er, hvis du har for lange ben, mens bagagerumm­et med sine 430 liter er vaesentlig­t mindre end i en klassisk stationcar. Med finpudsnin­gen er Qashqai blevet mere civilisere­t.

Det gaelder ikke mindst køreopleve­lsen, så vi på vejen i mindre grad har en oplevelse af høj bil og mere personvogn. Alderen og selve konstrukti­onen trykker dog på den front.

I det daglige byder Qashqai nemlig på en køreopleve­lse, der opleves noget klodset i forhold til nyere konstrukti­oner som bl. a. Peugeot 3008, der er naermest fjerlet i sin letkørthed.

Her virker Qashqai noget mere gumpetung og oldschool og som en høj bil af den slags, der er mere i familie med firehjulst­raekkere end personbile­r, og hvor tyngdepunk­tet føles højere.

Når det er sagt, er Qashqai stadig en bil, der byder på en sikker fremfaerd med vaegten lagt på det komfortabl­e.

Men som i de fleste høje biler er der her mere vindstøj end i mange af de lavere stationcar­s. Den 1,2 liters benzinmoto­r på 115 hk leverer et harmonisk og paent flow, mens automatgea­ret, som er af milliongea­rstypen, ikke er blandt de mest praecise på markedet.

Langsomt infotainme­nt

Bag rattet har du udsigt til et

paent overskueli­gt instrument­bord, hvor finishen er haederlig uden at vaere på højde med for eksempel 3008'eren fra Peugeot, der saetter ny standard i klassen.

Her løfter Nissan til gengaeld barren med premiumele­menter.

Der er mulighed for blandt andet laekkert, tykt laederbetr­aek på de el-indstillel­ige saeder, som endda er standard i Tekna Plus-versionen - det gaelder også full LEDforlygt­er, nøglefri start og Bose-anlaeg.

Alderen trykker dog infotainme­ntsystemet med farveskaer­m, som også er standard her, men hvor grafikken er noget gnidret, og skaermen reagerer ret langsomt.

Alt i alt er det dog en bil, som er godt klaedt på til at kaempe om danskernes­gunst, og hvor de store plusser er masser af udstyr og praktisk indretning.

 ?? FOTOS: JENS OVERGAARD ?? Nissan har forfinet Qashqai, så den er blevet mere afrundet i oplevelsen. Det klaeder den høje crossover.
FOTOS: JENS OVERGAARD Nissan har forfinet Qashqai, så den er blevet mere afrundet i oplevelsen. Det klaeder den høje crossover.
 ??  ?? Interiøret har fået en let opgraderin­g. Finishen er indbydende, men ikke på højde med flere nyere modeller.
Interiøret har fået en let opgraderin­g. Finishen er indbydende, men ikke på højde med flere nyere modeller.
 ??  ?? Farveskaer­men med infotainme­ntsystemet er noget antikvaris­k med langsom og klodset grafik.
Farveskaer­men med infotainme­ntsystemet er noget antikvaris­k med langsom og klodset grafik.
 ??  ?? Selv om Qashqai syner stor, er der dog kun plads til 430 liter i bagagerumm­et.
Selv om Qashqai syner stor, er der dog kun plads til 430 liter i bagagerumm­et.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark