Ekstra Bladet

ANN MAIBRITT FIK MEDHOLD I KLAGE OVER ALTERNATIV PARKERING

Mangel på p-pladser fik hende til at vaelge den utradition­elle parkerings­løsning på Amager

- NIELS FRIIS

Jeg havde regnet med medhold

En dag tilbage i marts sidste år kunne Ann Maibritt Ehlers ikke finde et sted at parkere sin Peugeot på Amager Boulevard taet ved, hvor hun sammen med en god ven driver caféen Café Under Elmene. Hun kørte rundt i noget tid i det område, som hun har parkerings­licens til, men der var ingen pladser at finde. Et par gange havde hun kørt forbi en plads, som egentlig ikke var lang nok til, at hendes bil kunne holde der, men hun endte med at parkere der alligevel. Hvordan?

Ved at bakke ind og parkere på tvaers af p-båsen.

Det fortaeller Ann Maibritt Ehlers til Ekstra Bladet, efter TV2 har fortalt om den alternativ­e parkering.

Forinden havde Ann Maibritt over flere omgange spurgt flere forskellig­e pvagter om den alternativ­e parkering reelt er lovlig.

- I alt fire vagter havde fortalt mig, at de ikke ville give en bøde, hvis man valgte at holde sådan, fortaeller Ann Maibritt Ehlers til Ekstra Bladet.

Derfor valgte hun at bakke Peugeoten ind, efter hun havde sikret sig, at det ikke udgjorde nogen fare at foretage parkeringe­n.

Fik en afgift

Men da Ann Maibritt kom ud til sin bil igen, lå der en parkerings­afgift i forruden på 510 kroner.

- Jeg klagede med det samme, siger hun.

Og selvom det ikke altid har en effekt at klage over en parkerings­afgift, gav det pote i denne sag. For Center for Parkering i Københavns Kommune valgte at annullere p-afgiften.

- Vi har behandlet din klage og har besluttet at annullere parkerings­afgiften, da afgiften ikke skulle have vaeret pålagt, skriver de i et klagesvar til Ann Maibritt Ehlers, som Ekstra Bladet har fået.

Samtidig understreg­er de dog, at man ikke nødvendigv­is kan undgå en bøde, hvis man holder på tvaers af p-banen.

- Vi gør opmaerksom på, at politiet kan pålaegge køretøjet en parkerings­bøde, hvis de anser denne måde at parkere på som en risiko for trafiksikk­erheden, skriver de.

Fordi Ann Maibritt Ehlers på forhånd havde spurgt flere p-vagter, om det var tilladt at parkere på den måde, er hun ikke så overrasket over, at hun fik medhold.

- Jeg havde regnet med medhold - hvis jeg ikke havde fået medhold, så ville jeg have kørt sagen videre, siger hun til Ekstra Bladet.

Samtidig understreg­er hun, at man kun kan parkere på den måde, hvis der ikke er for meget trafik.

- Da jeg parkede, var der ikke meget trafik, og jeg passede godt på, men hvis der er mange biler på Amager Boulevard, kan det ikke lade sig gøre at bakke ind, siger hun til Ekstra Bladet.

 ?? FOTO: /RITZAU/JONAS OLUFSON ?? Ann Maibritt Ehlers klagede over en bøde på 510 kroner, fordi hun havde valgt at parkere på en noget alternativ måde. Og kommunen trak bøden tilbage.
FOTO: /RITZAU/JONAS OLUFSON Ann Maibritt Ehlers klagede over en bøde på 510 kroner, fordi hun havde valgt at parkere på en noget alternativ måde. Og kommunen trak bøden tilbage.
 ?? FOTO: ANN MAIBRITT EHLERS ?? Center for Parkering i Københavns Kommune giver Ann medhold i klagen.
FOTO: ANN MAIBRITT EHLERS Center for Parkering i Københavns Kommune giver Ann medhold i klagen.
 ?? FOTO: LENE NYMANN RASMUSSEN ?? En vaks genbo havde fotografer­et Ann Maibritt Ehlers' alternativ­e parkering.
FOTO: LENE NYMANN RASMUSSEN En vaks genbo havde fotografer­et Ann Maibritt Ehlers' alternativ­e parkering.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark