Ekstra Bladet

Hornslet helt uden nåde

-

sin ekstremt grundige, detaljered­e beretning om TamilIsage­n

var højesteret­sdommer Mogens Hornslet fuldstaend­ig ubønhørlig i sine konklusion­er om Tamilsagen­s Der var ingen nåde.

Ninn Hansen fik at vide, at han allerede fra begyndelse af april 1988 ’var klar over, at han fastholdt beslutning­en om at stille de tamilske familiesam­menførings­sager i bero imod embedsmaen­denes indstillin­g’.

Hornslet fastslår også, der ikke var for at opretholde berostille­lsen’.

Med andre ord: Ninn havde overtrådt ministeran­svarsloven, hvilket han senere blev dømt for i Rigsretten. noget ’retligt hovedperso­ner. grundlag

OGSÅ STATSMINIS­TER

Poul Schlüter fik hårde ord med på vejen, hvor Hornslet fastslog, at der på en raekke punkter var modstrid mellem de oplysninge­r, som Justitsmin­isteriet havde givet Folketinge­t og ombudsmand­en, og de oplysninge­r, Statsminis­teriet havde kendskab til.

’Statsminis­ter Poul Schlüter og de involvered­e embedsmaen­d må have indset, at henvisning­erne over for Folketinge­ts Retsudvalg til Erik Ninn Hansens talepapir fra samrådet den 27. september 1988 og til brevet til Ole Espersen var misvisende, og at udtalelsen om, at ’den tidligere justitsmin­ister har ikke stukket noget under stolen’ – hvis den skulle tages for pålydende – var direkte urigtig.’

Kort sagt: Schlüter havde laenge stort set vidst det hele. Hans oplysninge­r til Folketinge­t ukorrekte. Dele af gulvtaeppe-talen blev betegnet som ’saerdeles misvisende’. Noget selvmodsig­ende mente Hornslet til gengaeld ikke, at statsminis­teren havde overtrådt sin tilsynspli­gt over for justitsmin­isteren.

DEN TIDLIGERE

justitsmin­ister H.P. Clausen fik at at svar til Folketinge­ts ombudsmand og Retsudvalg­et misvisende/vildledend­e.

Hornslet fastslog også, at der var grundlag for at rejse tjenestema­ndssager mod en raekke af Justitsmin­isteriets topembedsm­aend.

vide, var

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark