Ekstra Bladet

TALTE IKKE Løkke om det, der virkelig rører os

Selvfølgel­ig er ghettoer og flygtninge et alvorligt problem, men det er vores hverdag og velfaerd, der skal prioritere­s

-

Danmarks statsminis­ter, Lars Løkke Rasmussen, bragte os ind i 2018 med en tale, der helt og aldeles glemte almindelig­e menneskers liv og levned. Ghettoer, skat og flygtninge er vigtige emner, men for af danskere er der helt andre ting på spil!

Sygehusene, plejehjemm­ene, folkeskole­ns kaempe store problemer, vanvittige laegevagts­ordninger og for dyre lejebolige­r er bare nogle af de få de ting, der sejler derudad i det danske såkaldte velfaerdss­amfund.

JEG TALTE EFTER

nytår med en var ked af det.

– Hvad har du lavet i helligdage­ne?

– Jeg har talt med 1813!

Det viste sig, at en i hendes familie var blevet alvorligt syg, og i dagevis talte hun med saerdeles kompetente, flinke mennesker på vagt-telefonen, men der var ikke meget, de kunne gøre, når hun efter timers ventetid endelig kom igennem.

af

mine

naere spurgte jeg. millioner

venner,

og

hun

’DE ER NU NUMMER

62 i køen’, lød det ved den vaerste opringning, og indimellem måtte hun laegge på uden at vaere kommet igennem, fordi hun også skulle tage sig af sit syge familiemed­lem, der havde vaeret indlagt inden jul, men var blevet udskrevet med uforrettet sag.

Kort efter nytår lykkedes det hende at få en indlaeggel­se igennem, men på et andet sygehus end der, hvor han lå inden helligdage­ne. Og så kunne det hele begynde forfra.

I skrivende stund ligger det arme menneske på gangen på et overfyldt hospital, og det er endnu ikke lykkedes for ham at komme i behandling. DET ER KUN ET

eneste eksempel, det ved jeg godt, men desvaerre er det en hverdag, der ikke tages alvorligt af landets statsminis­ter.

Skolerefor­men er ved at smadre den danske folkeskole, og den gavner ingen, slet ikke de svageste elever med forskellig­e diagnoser. De lider mere end nogen sinde, og de andre bliver tabt på gulvet, fordi de arme laerere ikke magter det arbejde, politikern­e laegger på deres skuldre.

Flere og flere folkeskole­laerere i laengere tid.

Det betyder, at undervisni­ngen af vikarer. går i ned med flaget højere og højere og må sygemeldes grad varetages

SELVFØLGEL­IG ER

ghettoer og flygtninge et alvorligt problem, men det kan ikke vaere retfaerdig­t over for alle de danskere, der har en tilvaerels­e uden for de områder, at man lader, som om, de ikke eksisterer.

Der spares og spares på folkeskole­n og i sundhedsva­esenet, og det kommer til at påvirke vores tilvaerels­e i alvorlig grad.

Riv folkeskole­reformen i tusind stykker, og begynd forfra på den gammeldags facon. Og giv så milliarder­ne til sundhedsva­esenet.

Jeg forstår ikke, at det er så svaert for politikere i Danmark at saette sig ind i, hvad der ville gøre livet lykkeligt for os, der faktisk betaler for Danmark. dagens langt mere

JEG ER SÅ HELDIG

at have 3000 dejlige venner på Facebook, og vi følger med i hinandens gøren og laden – både i det små og det store mere alvorlige.

Der er så mange, der er utilfredse. Ja, måske mere kede af det danske sundhedsva­esen, og det gaelder både de syge og de ansatte.

Der er den ene raedselshi­storie efter den anden, da jeg her ved indgangen til det nye år kiggede opslagene på min Facebook-vaeg igennem.

Jeg vil på alles vegne så inderligt bede om, at der lidt mere på den almindelig­e danskers liv i 2018.

’De er nu nummer 62 i køen’, lød det ved en opringning til 1813

bliver set

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark