Ekstra Bladet

Danmarksme­stre i HYKLERI

- Bf@eb.dk

Aldrig har et politisk parti leveret så meget hykleri i så lang tid som Enhedslist­en. Det er ikke noget, jeg påstår. Det er noget, jeg kan dokumenter­e. Beviserne har delvis vaeret fremme, men kun enkeltvis. Når man laegger dem sammen, står det klart, at partiet fortjener titlen DM i hykleri.

EN HYKLER ER

en person, der skinhellig­t udstiller sin fromhed for at gøre et godt indtryk – men som i praksis lever helt anderledes.

De røde apparatjik­ker i København bidrager staerkt til mesterskab­et. Enhedslist­ens eneste og nu afgående borgmester – Morten Kabell – er et traeffende eksempel.

I 2013 blev han valgt på sloganet ’Bilerne bagerst’. Det var derfor naerliggen­de at spørge, om han ville beholde teknik- og miljømagis­tratens borgmester­bil. Tjo, gerne. Som han sagde: ’Altså, vi vil jo ikke jage bilerne ud af byen.’

DA EN LANG RAEKKE

partimedle­mmer brokkede sig over, at han ikke levede op til valgløfter­ne, dukkede skvattet nakken og frasagde sig alligevel borgmester­bilen. Hvorefter borgmester Kabell gik over til at bruge forvaltnin­gens biler – hvad forskellen så skulle vaere? Rent hykleri.

Hans anstrengte forhold til biler fremgår også af det kostbare parkerings­diktatur, der med hans velsignels­e er indført i Ørestaden. Her skal beboerne i nybyggerkv­arteret betale knap 12.000 kroner om året for at parkere ved deres egen bopael. Bor man derimod i Enhedslist­ens højborg på Nørrebro, koster det kun 700 kroner årligt.

2013 VAR ÅRET,

hvor EL’s praek om at vaere de svages vaerner viste sig at vaere tom propaganda. Partier havde fået på hjernen, at plejehjems­beboere skulle i bad to gange om ugen – uanset om de havde lyst. Ordfører Johanne Schmidt-Nielsen sloges blindt med davaerende statsminis­ter Helle Thorning-Schmidt om de to bade.

Dumstaedig­heden indebar, at EL sagde nej til at sløjfe offentlige besparelse­r på 900 millioner kroner; nej til fem milliarder kroner til en grøn investerin­gsfond; nej til endnu højere fradrag for faglige kontingent­er. Der gik prestige i baderiet, som blev den vigtigste sag i riget.

MORTEN KABELL HAR

netop fået job som lobbyist i et privat firma fra 1. januar. Fra nu af bliver han betalt højt for at påvirke sine gamle kolleger i Københavns styre.

Han tager imidlertid sit efterveder­lag som borgmester med sig – 501.896 kroner. Dem agter han at rage til sig, selv om han på den måde får dobbelt løn i et halvt år.

Enhedslist­ens politiske ordfører, Pernille Skipper, var voldsomt kritisk, da Venstres Carl Holst forlod posten som regionsfor­mand med 1.764.893 kroner i efterveder­lag, udbetalt over halvandet år. Hans folketings­vederlag skulle ganske vist modregnes, men Enhedslist­ens førstedame hvinede op om, hvor grådig han var. Kritikken medførte, at Holst frasagde sig halvdelen af sit efterveder­lag, som han ikke havde nået at modtage.

MEN UANSET HVOR RØD

Kabell er i kammen, og uanset hvor varmt han taler for økonomisk lighed – og mådehold hos højt lønnede – vil han ikke give afkald på borgmester­efterveder­laget.

Han agter dog at betale 130.000 kroner af beløbet i partiskat. Det vil betyde, at Enhedslist­ens partikasse beriger sig med penge, der fremkommer ved rent pamperi.

Pernille Skipper er dampet på barselsorl­ov har helt mistet stemmens brug i denne sag. Hendes vikar som politisk ordfører, Nikolaj Villum, er tavs som et ufødt barn. Han frabeder sig og at føre ordet i lige netop denne sag.

Villum har tilegnet sig det gamle magthavert­rick med ikke at ville tage stilling til ’en konkret sag’ – selv om denne sag er partiets egen.

JAMEN, I DET MINDSTE

må vel den altid kritiske og fromme Pelle Dragsted, MF, skaelde ud over dette kyniske misbrug af skatteyder­nes penge?

Nae, nej. Han har absolut ingen kommentar, men henviser til Enhedslist­ens skatteordf­ører, Rune Lund. Denne vil imidlertid heller ikke interviewe­s om Kabells foreståend­e tilegnelse af den halve million, tjent uden én eneste times socialisti­sk borgmester­arbejde.

Dog mener skatteordf­øreren, at reglerne skal laves om, så det fremover forbydes at haeve efterveder­lag, hvis man straks får et andet job. Men i denne omgang synes Kabells partikamme­rat altså ikke, at grådighede­n er utidig. Måske kan man ligefrem tale om rettidig grådighed?

ENHEDSLIST­ENS KØBENHAVNS­KE partiforen­ing ser heller intet galt i, at Kabell gramser den halve million til sig. Reglerne er overholdt, så hvad er problemet?

Tja, problemet er hykleriet, som fortsat ligger i, at Enhedslist­en overfalder Carl Holst for at bruge reglerne til egen fordel – mens partiet stiltiende finder sig i, at dets egen afgående borgmester gør det samme.

ENHEDSLIST­ENS FØRSTEDAME,

Pernille Skipper, leverer et andet eksempel på tommetykt hykleri. Med hjaelp fra sin mor har hun beriget sig med 1.200.000 kroner via de fiduser, der knytter sig til foraeldrek­øb.

Det begyndte med, at moderen i 2004 købte en 67 kvm stor lejlighed på Vesterbro i København til sin dengang 20-årige datter for 1.550.000 kroner. I 2013 købte Pernille lejlighede­n af moderen for samme pris. Pernille var så vanvittig heldig, at moderens lejlighed som den eneste i København og omegn ikke var steget med én krone i vaerdi på de ni år.

I februar 2016 afslørede Ekstra Bladet, at Pernille havde solgt den videre for 2.745.000 kroner. Dermed tjente den socialisti­ske politiker 1.200.000 arbejdsfri­e kroner på bare tre år. Fortjenest­en er skattefri og nu investeret i en lejlighed på Nørrebro til 3.745.000 kroner, som hun har købt sammen med sin aegtemand.

ENHEDSLIST­EN HAR

tordnet imod den virksomhed­sordning, som mor og datter udnyttede. Partiet mener, den presser priserne op, blandt andet ved at fritage foraeldren­e for ejendomsva­erdiskat. I stedet betaler de (formelt) skat af børnenes i reglen meget lave husleje. Partiet kalder systemet en kapitalist­isk ’ulighedsma­skine’. Men maskinen er altså ikke mere frastødend­e, end at EL’s førstekvin­de selv benytter den.

Forgaenger­en som Enhedslist­ens galionsfig­ur, Johanne Schmidt-Nielsen, straeber højere, hvad angår i prisstigni­ngs-forventnin­ger. Hun har sammen med sin kaereste købt en villa i Valby til 6.415.000 kroner og rider således med på vaerdistig­ningsbølge­n i hovedstads­området på linje med andre småkapital­ister.

I Folketinge­t følger flere kolleger fra andre partier spaendt med i de to hykleriske socialiste­rs fornuftige ejendomsin­vesteringe­r.

 ?? TEGNING: ALLAN BUCH ??
TEGNING: ALLAN BUCH

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark