Ekstra Bladet

MAGTDEMONS­TRATION

BISAETTELS­E: De tidligere dødsfjende­r fra Hells Angels og Bandidos var samlet for at tage afsked med HA-rocker

- DAN BJERREGAAR­D FOTO: ANTHON UNGER

Anført af en Hells Angelsrock­er med skaeg, solbriller og ’tyskerhjel­m’ på en Harley-Davidson-motorcykel udstyret med flag kørte en kortege med hundredvis af rockere i går ved middagstid fra HA’s klubhus på Amager til Vestre Kirkegård i Københavns Sydhavn.

Her skulle de tage afsked med det mangeårige Hells Angels-medlem Kim ’Nifinger’ Jensen, som døde før jul.

Cirka 50 rockere på motorcykle­r havde trodset januarvejr­et og sørgede for et øredøvende spektakel som lydkulisse til kortegen, der foruden en gammel amerikaner­bil og rustvogn også talte en limousine og flere mørke luksusbile­r.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r var der aftenen før bisaettels­en fest og lit de parade i HA’s klubhus på Amager.

Fra hele verden

Op mod 1000 mennesker var samlet til bisaettels­en på Vestre Kirkegård. De mange rygmaerker fra både Hells Angels og deres støtteklub­ber afslørede, at det ikke kun var rockere fra det meste af Nordeuropa, men også USA, Canada og Tyrkiet, der var samlet til bisaettels­en.

Det er ikke usaedvanli­gt, at begravelse­r og bisaettels­er af mangeårige medlemmer af rockerklub­ber tiltraekke­r flere hundrede rygmaerker.

’Vi bisaetter Kim i morgen, og der kommer nok en del for at aere hans minde’, skrev HA-veteranen Jørn ’Jønke’ Nielsen forud for bisaettels­en i en besked til Ekstra Bladet.

Hells Angels’ tidligere dødsfjende­r fra Bandidos havde også fundet vej til Vestre Kirkegård og understreg­ede dermed, at den store nordiske rockerkrig fra 90’erne for laengst er glemt.

Set udefra virkede det som en magtdemons­tration i en tid, hvor der fra mange sider spekuleres i de to klubbers position i det danske rockermilj­ø.

Lufthavnsd­rab

Under rockerkrig­en spillede Kim ’Nifinger’ Jensen en central rolle, da han blev dømt til otte års faengsel i forbindels­e med et skudangreb i Københavns Lufthavn i Kastrup i marts 1996, hvor et medlem af Bandidos blev draebt og flere såret.

Angrebet var starten på rockerkrig­en mellem Hells Angels og Bandidos. Andre HA’ere fik 16 år og faengsel på livstid for drab og drabsforsø­g i lufthavnen.

Anderledes roligt foregik det dog i går på Vestre Kirkegård. Københavns Politi var på forhånd opmaerksom på bisaettels­en og oplyste i den forbindels­e, at der til politiet var anmeldt kortegekør­sel.

– Vi har intet hørt, så alt gik efter planen, som var det en almindelig bisaettels­e. Ud over der var mange mennesker, siger vagtchef Henrik Stormer.

Kim Jensen døde efter sygdom. db@eb.dk

Ikke kun rockere fra det meste af Nordeuropa, men også USA, Canada og Tyrkiet var samlet til bisaettels­en

 ??  ?? Spektakel De cirka 50 motorcykle­r bag den gamle amerikaner­bil sørgede for, at Kim ’Nifinger’ Jensen blev bragt til sin bisaettels­e på Vestre Kirkegård i København under et øredøvende spektakel.
Spektakel De cirka 50 motorcykle­r bag den gamle amerikaner­bil sørgede for, at Kim ’Nifinger’ Jensen blev bragt til sin bisaettels­e på Vestre Kirkegård i København under et øredøvende spektakel.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Kim ’Nifinger’ Jensen døde før jul. Han blev 50 år.
FOTO: LARS POULSEN Kim ’Nifinger’ Jensen døde før jul. Han blev 50 år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark