Ekstra Bladet

Krise i berygtet bande

TINGBJERG SIGER FRA: Intern uro har skabt splid i LTF, der i december indgik fredsaftal­e med rivalisere­nde Nørrebro-bande

- DAN BJERREGAAR­D SUNE FISCHER db@eb.dk; fish@eb.dk

Banden Loyal to Familia havde voksevaerk i 2017. Lederen af banden, Shuaib Khan, blev løsladt i marts, og umiddelbar­t efter spredte LTF sine aktivitete­r flere steder i landet, ligesom banden gjorde sit indtog på den anden side af Øresundsbr­oen.

Nu tyder noget dog på, at 2018 starter med krisestemn­ing i banden. Flere af hinanden uafhaengig­e kilder fortaeller til Ekstra Bladet, at Tingbjerg-fraktionen af LTF har valgt at forlade gruppering­en.

Ingen af kilderne ønsker af hensyn til deres sikkerhed at stå frem med navn. Men ifølge oplysninge­rne skyldes det utilfredsh­ed med ledelsesst­ilen i banden.

Hos Københavns Politi har vicepoliti­inspektør Torben Svarrer ingen kommentare­r til Ekstra Bladets oplysninge­r.

Tingbjerg var en af de første afdelinger i LTF, da banden blev etableret i 2013. Forinden havde bandemedle­mmer fra Tingbjerg sammen med Blågårds Plads-gruppen – der er grundstamm­en i LTF – dannet faelles front i en blodig bandekrig mod Hells Angels.

Derfor anses Tingbjerg for at vaere en af de mest toneangive­nde afdelinger i banden.

Ekstra Bladet erfarer, at der i øjeblikket forhandles for at få Tingbjerg-afdelingen tilbage i banden.

Angivelig foregår forhandlin­gerne uden Shuaib Khan, der opholder sig i udlandet.

Taeskehold

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan LTF også stort set er forsvundet fra Aarhus efter et storstilet forsøg på at etablere sig i byen, der førte til en konflikt med en lokal gruppe fra Brabrand.

Et fredsmøde blev facilitere­t af den berygtede Grimhøjmos­ké, og Århus Stiftstide­nde skrev dengang, at de lokale LTF’ere lovede at forlade banden som indgåede fred.

Den beslutning blev ikke vel modtaget i resten af banden, og da et højtståend­e medlem fra Aarhus tog til København for at meddele sine nu forhenvaer­ende bandebrødr­e om beslutning­en, blev han mødt af et LTF-taeskehold.

Overfaldet fandt sted 21. oktober i Hans Tavsens Park på Nørrebro. Tre LTF-medlemmer sidder varetaegts­faengslet i sagen. led i den

Under overfaldet pådrog offeret sig flere alvorlige skader.

Ifølge sigtelsen blev han slået med ukendte genstande og overdaenge­t med både slag og spark i hovedet og på kroppen. Det medførte, at han blandt andet braekkede naesen, fik et snitsår i hånden og fik revet øret halvt af.

Tre draebte

Også i København gav LTF’s ekspansion anledning til konflikter. Her var det med banden Brothas fra Mjølnerpar­ken på Nørrebro. Konflikten kostede tre personer livet.

En talsmand fra Loyal to Familia har tidligere fortalt Ekstra Bladet, at banden havde 12 afdelinger.

Det praecise tal kendes ikke på nuvaerende tidspunkt, men noget tyder på, at tallet snart skal revideres.

Ekstra Bladet erfarer, at der i øjeblikket forhandles for at få Tingbjerga­fdelingen tilbage i banden

 ?? FOTO: EKSTRA BLADET. ?? En af de første LTF-afdelinger har ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r valgt at forlade gruperinge­n.
FOTO: EKSTRA BLADET. En af de første LTF-afdelinger har ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r valgt at forlade gruperinge­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark