Ekstra Bladet

Gå til anden laege

-

Flere patientfor­eninger har fortalt om patienter, der bliver afvist af deres laege, når de beder om en recept på medicinsk cannabis.

Men hvis en laege ikke selv vil udskrive en recept, bør de henvise patienten til en laege, som gerne vil.

Sådan lyder det fra sundhedsmi­nister Ellen Trane Nørby (V), som samtidig opfordrer landets laeger til at hjaelpe patienter, der har brug for ordningen.

– Vi har frit laegevalg i Danmark, og hvis ens laege principiel­t ikke vil saette sig ind i det nye område, som medicinsk cannabis er, så kan man gå til en anden laege. Man kan også bede om at få en henvisning til en speciallae­ge, siger ministeren til DR Nyheder.

Op til den enkelte laege

Sclerosefo­reningen og Gigtforeni­ngen har ifølge DR Nyheder kendskab til mange patienter, hvis laeger afviser at udskrive recept på cannabis.

Sundhedsmi­nisteren understreg­er over for DR Nyheder, at man har vaeret opmaerksom på problemet. Hun henviser samtidig til Laegemidde­lstyrelsen­s vejledning på området.

– Vi har helt fra starten sagt, at ordination­sretten var op til den enkelte laege, som altså må sige ja eller nej. Men det er problemati­sk, at laegeforen­ingerne går imod og opfordrer laegerne til ikke at saette sig ind i det, siger hun til DR Nyheder. Ritzau

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark