Ekstra Bladet

Mensah i rødt chok

- Jan Jensen EKSTRA BLADETS SPORTSKOMM­ENTATOR

PARIS (Ekstra Bladet): Et puf til Nikola Karabatic – og ud af klappen. Mads Mensah skulle have haft en udvisning, men blev offer for justitsmor­d, omvendt trak Michael Damgaard i den anden ende et lige så uforståeli­gt rødt kort til Adrien Dipanda fem minutter senere.

– Jeg taenker jo, at der bare er almindelig­e udvisninge­r i begge situatione­r. Et rødt kort er lidt drastisk i en traeningsk­amp. Nu har jeg ikke set den selv, men rødt kort … Det kan jeg simpelt hen ikke se, det overhovede­t skulle vaere i naerheden af, siger Mads Mensah.

– Jeg kommer for sent, men rødt kort … Det er der altså ikke.

– Det gaelder vel også den anden vej og det kort, Adrien Dipanda fik?

– Ja. Det kan jeg heller ikke se. Damgaard er så hurtig, at jeg faktisk tror, franskmand­en dårligt har nået at se, at Michael var vaek. Vi kommer jo også selv til at ramme Michael i hovedet til traening, fordi han er så hurtig. Der var en udvisning og ikke mere end det.

– Det var nederen at sidde udenfor, og den efterfølge­nde periode oven på det røde kort kommer vi også lidt bagud, så det var bare ekstra dejligt, at de andre klarede at vinde til sidst. Det er altid dejligt at slå så godt et hold i den sidste testkamp – og så ovenikøbet i Frankrig. Vi fik rejst os fint efter kampen mod Norge, siger Mads Mensah.

Lettet Kirkeløkke

Morten Olsen taevede tre bolde ind i slutfasen, Rasmus Lauge scorede sejrsmålet – og unge Niclas Kirkeløkke faestnede mod slutningen også en afgørende scoring til 27-27 i en kamp, hvor han to gange traf traevaerke­t.

– Jeg er lettet. Jeg scorede også mod Norge, men det var ikke udefra. Jeg har ikke skudt saerlig godt fra distancen, så det var godt at få åbnet derfra. Det har ikke set saerligt godt ud i de første kampe, så jeg er virkelig lettet nu. Det var rart at komme i gang, indrømmer han.

for håndboldsp­illet BEDRE PROPAGANDA kan man da ikke bede om. Opgøret mellem de franske verdensmes­tre og de danske olympiske mestre var ren øjenfryd. Og at Danmark ikke bare vandt kampen – vel at maerke efter at have vaeret bagud med fire mål flere gange – men også turneringe­n, øger kun forventnin­gerne til det kommende EM i Kroatien.

selvfølgel­ig hamrende aergerligt, DET ER at Mikkel Hansen ikke fik kamptraeni­ng ved turneringe­n i Frankrig. Men der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Jacobsen fik afprøvet andre NIKOLAJ og nye konstellat­ioner, og jeg kunne rigtig godt lide bagkaeden med Morten Olsen, Rasmus Lauge og Niclas Kirkeløkke. Selvfølgel­ig kunne vi godt have undvaeret de irriterend­e tekniske fejl, som både Lauge og Olsen divertered­e med i begyndelse­n af kampen.

fejlene først blev minimeret, MEN DA og der blev spillet bredt med gode temposkift, fik vi håndbold af den ypperste slags. At Frankrig med en sprudlende Karabatic i spidsen leverede samme høje niveau gjorde kun, at kampen blev den bedste forberedel­se til EM, der for Danmarks vedkommend­e begynder på lørdag med opgøret mod Ungarn.

således vaere tid nok DER BURDE til at få pumpet yderligere selvtillid ind i Niclas Kirkeløkke, der om nogen skal fylde hullet ud efter Kasper Søndergaar­d på højre back-positionen. Kirkeløkke har ikke vaeret heldig med sine skud ved kampene i Frankrig. Der har vaeret for meget stolpe ud. Det var der også i kampen mod franskmaen­dene, men han var denne gang meget bedre med i kombinatio­nerne, i krydsspill­et og i udspillene til fløjene.

leverede han en stor I FORSVARET praestatio­n gennem hele første halvleg, hvor han heldigvis også nåede at komme på tavlen med en flot scoring på hopskud. Men vi kan med god ret forlange mere af den unge Kirkeløkke fra Sydfyn. Når han er så vigtig skyldes det, at han kan spille bege veje. Han er en såkaldt tovejsspil­ler.

truppens anden højre

DET ER back, Peter Balling, ikke. Derfor vil han for det meste kun blive brugt i de halvlege, hvor han har den korte vej til udskiftnin­gsbaenken. Ballings styrke er de hurtige fødder, men i turneringe­n i Frankrig har jeg savnet at se ham have modet til at angribe på ydersiden af backen. I stedet har han forsøgt med langskud, men vi fik set mod franskmaen­dene, at han ikke har skudkraft nok til at afslutte med direkte skud fra laengere distancer. Han er nødt til at gå ind og tage øretaevern­e på ydersiden af backen.

spillede ikke alle LANDSTRAEN­EREN sine esser ud i de tre kampe ved Golden League. Lasse Svan blev sparet, Mikkel Hansen blev sparet. Begge forventes at vaere med, når det går løs mod Ungarn på lørdag. Vi har også set nogle konstellat­ioner, som vi naeppe får set igen. Nikolaj Jacobsen har også givet udtryk for, at han har noget ekstra i posen, når det går løs ved EM. I angrebet handler det blandt andet om et syv mod seks-system, som er blevet traenet grundigt bag lukkede døre.

ting som landstraen­eren EN POSITIV kan tage med, er det velfungere­nde samarbejde mellem trekløvere­t, Olsen, Lauge og Kirkeløkke. Da kampen mod Frankrig skulle afgøres var det isaer Morten Olsen og Rasmus Lauge, der tog ansvar. Og hvad kan det så ikke blive til, når truppen suppleres med Mikkel Hansen.

Jeg kunne rigtig godt lide bagkaeden med Morten Olsen, Rasmus Lauge og Niclas Kirkeløkke

det også, at René GLAEDELIGT VAR

Toft havde kraefter til at levere en jaetteinds­ats i forsvaret. Samarbejde­t med brormand Henrik Toft virkede også fornuftigt. Men endnu profiterer vi ikke nok af de mange regninger og det gode forvarsspi­l. Kontraspil­let er ikke på det niveau, som vi nok er mange, som havde forventet. Det er en facet i spillet, som Mikkel Hansen plejer at styre. Det kan han så passende gøre på lørdag mod Ungarn.

 ??  ?? Mads Mensah havde det ikke godt efter det urimelige røde kort.
Mads Mensah havde det ikke godt efter det urimelige røde kort.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Niclas Kirkeløkke var igen mod franskmaen­dene uheldig med sine skud, men han er fremtidens mand som højre back.
FOTO: LARS POULSEN Niclas Kirkeløkke var igen mod franskmaen­dene uheldig med sine skud, men han er fremtidens mand som højre back.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark