Ekstra Bladet

KAEMPE POKALOVERR­ASKELSE

Nottingham Forest fra den naestbedst­e raekke slog forhåndsfa­voritter og forsvarend­e mestre fra Arsenal ud af FA Cup

-

Den første uge af januar har vaeret noget naer haeslig for Arsenal og manager Arsène Wenger.

Forleden blev franskmand­en idømt tre spilledage­s karantaene og en bøde på 335.000 kr., efter at han nytårsafte­nsdag overfusede dommer Mike Dean i et omklaednin­gsrum.

Og i går indkassere­de Wengers mandskab så et nederlag på udebane til Nottingham Forest fra midten af den naestbedst­e raekke.

Før pausen scorede Eric Lichaj to gange og fik hurtigt publikum til at drømme om avancement til turneringe­ns fjerde runde.

To gange straffe

Efter 20 minutter headede Nottingham-angriberen et frisparksi­ndlaeg i kassen til 1-0, men det lykkedes hurtigt Arsenals Per Mertesacke­r at daempe stemningen.

Kort efter Nottingham­s føringsmål headede Mertesacke­r nemlig gaesterne på 1-1 efter samme opskrift som vaerternes føringsmål.

Lige inden pausen slog Eric Lichaj til igen, denne gang med et langskud, der endte i målhjørnet til 2-1.

Midtvejs i anden halvleg øgede Ben Brereton til 3-1 på et straffespa­rk.

Danny Welbeck reducerede med ti minutter tilbage til 2-3, men endnu et straffespa­rk til Nottingham afgjorde kort efter affaeren, da Kieran Dowell scorede til 4-2.

I de sidste minutter forsvarede Nottingham den overrasken­de sejr hjem. Det kostede et rødt kort til Joe Worrall.

I London fik Christian Eriksen en fridag på baenken, da Tottenham vandt med 3-0 over Wimbledon, der til daglig frister en tilvaerels­e som bundhold i den tredjebeds­te raekke, League One.

To gange inden for tre minutter lynede giftige Harry Kane og aendrede stillingen fra 0-0 til 2-0. Siden fulgte midterfors­vareren Jan Vertonghen op med det tredje Tottenham-mål på otte minutter.

?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Arsenal-keeper David Ospina appellerer forgaeves, da Nottingham Forest får tilkendt sit andet straffespa­rk. Dommerne har i den grad vaeret i fokus i de sidste par Arsenal-kampe.
FOTO: ALL OVER PRESS Arsenal-keeper David Ospina appellerer forgaeves, da Nottingham Forest får tilkendt sit andet straffespa­rk. Dommerne har i den grad vaeret i fokus i de sidste par Arsenal-kampe.
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Fire mål mod Premier Leagues nummer seks kraevede kys og kram.
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Arsène Wenger måtte se til fra tilskuerra­ekkerne på grund af karantaene. Han kan naeppe vaere tilfreds med det, han var vidne til.