Ekstra Bladet

Jeg ser anderledes

Et multihandi­cappet barnebarn fik for en stund landstraen­er Åge Hareide til at ned

- KNUT ESPEN SVEGAARDEN, VG, OVERSAT AF KENNETH BEYER OG ANDREAS ROESEN, EKSTRA BLADET

I år ser det ud til, at jeg bliver nomineret til alt muligt

Åge Hareide satte sin karriere på pause på grund af sit multihandi­cappede barnebarn.

På fodboldban­en har Åge Hareides karriere vaeret et eventyr de sidste fire år. Uden for banen har han og familien kaempet en kamp for multihandi­cappede Benedikte på fem år.

– Det var den vigtigste årsag til, at jeg måtte se bort fra fodbold i noget tid. Jeg ser nok anderledes på livet nu, hvor skrøbeligt det er, og for mig, som har dyrket topidraet og motiveret unge i over 30 år, som bliver skadet, men rejser sig igen, har det vaeret tankevaekk­ende at få det helt taet på.

En eftertaenk­som Åge Hareide møder VG – som Ekstra Bladet samarbejde­r med – på Hotel Seilet i Molde. Han taler uafbrudt i fire timer. Fire timer. Om succesen med Danmark, Champions League-eventyret med Malmö, men også om det private drama, familien har oplevet de sidste fem år.

Åge Hareide har vaeret fodboldtra­ener i 40 år, men først nu føler han sig accepteret og respektere­t i Fodbold-Norge.

Det går godt. Kniksen-prisen (pris til norske spillere, traenere og dommere af Norsk Toppfotbal­l, red.) – og nu nomineret som ’Årets Traener’ til Sportsgall­a. Endelig.

Og det betyder meget for ham.

– Det er overvaelde­nde. Nu er jeg også nomineret til årets romsdaling (Romsdal består af flere kommuner i Norge, red.). I år ser det ud til, at jeg bliver nomineret til alt muligt, siger Hareide og viser det berømte Hareidegri­n.

Så bliver han alvorlig igen. Nordmanden gjorde det, der skulle til, for at Danmark kvalificer­ede sig til VM – også selv om det laenge så mørkt ud.

 ??  ??
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? – Når du har en familie, der har succes, som far havde i Malmø og nu har i Danmark, så giver det alle en optur, fortaeller sønnen Bendik Hareide.
FOTO: LARS POULSEN – Når du har en familie, der har succes, som far havde i Malmø og nu har i Danmark, så giver det alle en optur, fortaeller sønnen Bendik Hareide.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark