Ekstra Bladet

Mange historier

-

Åge Hareide er manden, som altid har historier at fortaelle. Det er altid noget nyt, noget at fortaelle om og noget for os at skrive om.

Han maerker en holdningsa­endring blandt folk. Alle vil tale, alle er positive. Da Åge Hareide gik gennem centrum af Molde med en dansk journalist på slaeb for nylig, kom han ikke langt. Alle ville tale med ham, og Åge Hareide er ikke en, som siger nej.

– Ham danskeren blev naesten chokeret, siger Hareide – og griner igen. Men vejen til VM i Rusland blev også komplicere­t. Det opsummerer også Hareides liv på mange måder: op- og nedture, både arbejdsrel­aterede og private har gået hånd i hånd. Men han er blevet god til at klare det.

Taet forhold

Specielt én episode er blevet vigtigere end enhver fodboldkam­p. Og da sønnen Bendik dukker op på Seilet og saetter sig ved siden af sin far, får vi hele historien.

For efter et mislykket ophold i Viking, og en redningsak­tion i svenske Helsingbor­g, får Åge Hareide et opkald. Fra sønnen. Fra Bendik, som blev født i England, mens far spillede i Manchester City i begyndelse­n af 80’erne.

De er taette. Far og søn. Det har de altid vaeret. I dag er de mest af alt gode venner.

Bendik fortaeller, at de lige havde fået at vide, at datteren var multihandi­cappet. Det var i februar 2013 – tre måneder efter at Benedikte blev født. Situatione­n var virkelig uoverskuel­ig. Det blev helt mørkt hos familien Hareide.

– Han kunne ikke sige mere. Det var på tide at rejse hjem, siger Åge Hareide stille.

Kronisk epilepsi

Han fortaeller om en tankevaekk­ende situation – noget som naturligt nok aendrede hans tankegang.

I mange år havde jeg vaeret på farten, og nu var der noget vigtigere end fodbold

– Jeg bestemte mig for at stoppe efter Europa Leaguekamp­en mod Twente i 2012, da jeg var vikarieren­de traener for Helsingbor­gs IF. Benedikte led af kronisk epilepsi.

– Hun fik hyppige anfald, og hendes skaebne var uvis. Jeg var ikke i tvivl. Jeg måtte tage vare på familien. I mange år havde jeg vaeret på farten, og nu var der noget vigtigere end fodbold, som kom min vej, fortaeller Åge Hareide.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Da Åge Hareide hørte, at sønnen Bendiks datter var multihandi­cappet, forsvandt smilet på den ellers så glade mand.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Da Åge Hareide hørte, at sønnen Bendiks datter var multihandi­cappet, forsvandt smilet på den ellers så glade mand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark