Ekstra Bladet

Vanvittig nabostrid

- ANDERS ZACHO

På en villavej i Lystrup nord for Aarhus har en opsigtsvae­kkende sag om et ’nyt’, skinnende hustag trukket to stridende naboer gennem en opslidende kamp, der har ført dem hele vejen til Højesteret.

Kan et hustag vaere så generende for naboerne, at de lider direkte overlast?

Det var spørgsmåle­t, som landets absolutte retsinstan­s skulle tage stilling til i går.

Hustaget, der er i 13 år har dannet ramme om nabo-konflikten, tilhører advokat Michael Serup, som efter nederlag i by- og landsrette­n selv har overtaget sagen og nu fremfører den for de fem dommere i Højesteret, der får det sidste ord i den årelange nabostrid.

– Enhver advokat, der går ind i en sag, forventer jo, at den får et andet udfald. Vi har valgt at søge tilladelse til at indbringe sagen, fordi vi mener, at det ville vaere umagen vaerd, og fordi vi mener, at den har generel betydning for andre end os. Det var det rigtige at gøre, fortaeller han til Ekstra Bladet umiddelbar­t efter det endelige retsmøde.

Lang og sej kamp

I 2005 fik parret Michael og Alice Serup nemlig skiftet deres brune hustag til et dengang mere moderne sortglaser­et teglstenst­ag, men lige siden har det vaeret til stor gene for nabokvinde­n, der har terrasse over for familien Serup.

I syv år ventede hun på, at naboen skulle gøre noget ved problemet, men det skete ikke, og derfor bragte hun først sagen for Aarhus Kommune, og derefter endte den på byrettens bord i 2012.

Efter diverse tilsynsrap­porter og tovtraekke­ri mellem de to parter afgjorde byretten så i 2015, at det sorte teglstenst­ag var mere generende for den kvindelige nabo, end hvad man kan tåle.

Her blev der lagt vaegt på, at sortglaser­ede tegltag ikke var saedvanlig­e i det pågaeldend­e parcelhusk­varter, og derfor skulle Michael og Alice Serup mattere den side af taget, der vender ind mod naboen.

Den dom ville parret dog ikke acceptere, fordi deres teglsten var både lovlige og ikke stred imod områdets regler for tagsten.

Derfor ankede de, men Vestre Landsret stadfaeste­de dommen, og nu er den altså havnet i Højesteret, hvor begge parter tydeligvis var dybt berørt af sagen. Den lange strid har gjort luften mellem dem så kold, at der ikke blev udvekslet så meget som et ord før eller efter retsmødet i går formiddag.

Personligt involveret

Enhver advokat, der går ind i en sag, forventer jo, at den får et andet udfald

Michael Serup lagde i retten stor vaegt på, at Højesteret bør overveje, at denne sag vil skabe praecedens for andre lignende sager, hvis de ikke aendrede landsrette­ns dom.

Derudover er han naturligvi­s personligt involveret i

 ?? FOTO: ANITA GRAVERSEN ?? De naegter at give op Hustaget til højre skinner så kraftigt i sollys, at det generer nabokvinde­n. Den årelange strid har ført parterne hele vejen til Højesteret.
FOTO: ANITA GRAVERSEN De naegter at give op Hustaget til højre skinner så kraftigt i sollys, at det generer nabokvinde­n. Den årelange strid har ført parterne hele vejen til Højesteret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark