Ekstra Bladet

Har du plads til

En trafikulyk­ke kostede i sommer to maend livet på Langeland. Men i stedet for at blive kørt til lighuset kort efter ulykken endte de i Kurt Hansens garage

- MIKKEL RYRSØ FOTO: PER RASMUSSEN

9. juni tidlig aften kører to maend frontalt ind i et vejtrae på Langeland. Det regner voldsomt, men derudover er der intet ved ulykken, der kan forklare, hvorfor den røde bil er endt der.

Klokken 18.15 kommer en patruljevo­gn forbi og slår alarm. Ambulancer, helikopter og en akutlaege bliver tilkaldt.

En halv time senere begge erklaeret døde.

Havde ikke plads

er Lidt over syv bliver der bestilt en rustvogn, men kl. 20.25 har ingen endnu hentet de to afdøde. Politiet beslutter derfor, at de af ’etiske årsager’ skal fjernes fra bilen, og derfor starter de med at banke på hos naboer. En af dem er Henning Poulsen, der bor taet ved ulykken.

Det var maerkeligt, men jeg gav dem lov

– Der kommer to politimaen­d og spørger, om jeg har plads til to døde i min garage. Men jeg havde sgu ikke plads til de to gutter, så jeg foreslår, at vi går over til Kurt, siger Henning Poulsen.

Skråt over for Henning Poulsen bor 90-årige Kurt Hansen, der er tidligere vognmand og derfor har en stor lastbil-garage.

– Pludselig stod der to politibetj­ente, og de spurgte, om jeg havde plads til to lig i min garage, for så ville de gerne laegge dem indenfor. Det var maerkeligt, men jeg gav dem lov, siger Kurt Hansen, der ikke ønsker at stå frem med billede.

Undrede sig

Både Henning Poulsen og Kurt Hansen undrede sig over, at de draebte ikke var kørt vaek for laengst – ikke mindst fordi der havde vaeret flere ambulancer på stedet.

– Jeg spurgte en på stedet om, hvorfor søren de ikke blev kørt vaek i en af de ambulancer, der havde vaeret herude, og så fik jeg at vide, at de ikke måtte køre med døde i ambulancen. Det var meget underligt, Hansen.

Ekstra Bladet har lavet en rundspørge hos de fire andre regioner, og de understreg­er siger Kurt alle, at de i videst muligt omfang kører afdøde vaek i ambulance med det samme, hvis de ligger i det offentlige rum.

– I Region Sjaelland vaegter vi det etiske aspekt meget højt – specielt hvis afdøde ligger i det offentlige rum. Derfor tager vi stort set altid

 ?? FOTO: BIRGITTE CAROL HEIBERG/FYNS STIFTIDEND­E ?? De to maend mistede livet her ved Bøstrup på Langeland. Lå i en time Det var lige inden for denne port, at ligene af de to maend lå opmagasine­ret i ligposer i en time, før de blev hentet af en rustvogn.
FOTO: BIRGITTE CAROL HEIBERG/FYNS STIFTIDEND­E De to maend mistede livet her ved Bøstrup på Langeland. Lå i en time Det var lige inden for denne port, at ligene af de to maend lå opmagasine­ret i ligposer i en time, før de blev hentet af en rustvogn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark