Ekstra Bladet

Derfor tilbyder vi ikke politiet ambulancek­ørsel af afdøde

-

Ekstra Bladet har tidligere søgt aktindsigt i regionen vedrørende sagen fra Langeland, hvor vi blev oplyst følgende om retningsli­njerne for, hvornår regionen transporte­rer afdøde i ambulance: ’Når først involvered­e trafikofre er konstatere­t døde, er det videre forløb politiets ansvar. Så jeg vil foreslå, du spørger Fyns Politi’, skrev pressechef­en.

Region Syddanmark har ikke villet stille op til interview, men regionens pressechef svarer pr. mail.

– Du har tidligere oplyst, at regionen anser afdøde, også i det offentlige rum, for politiets ansvar. Hvorfor har I besluttet det?

– Det har regionen ikke besluttet. Regionen har som øvrige regioner en retningsli­nje som respektere­r, at hvis politiet ønsker yderligere undersøgel­ser, så overgår ansvaret for transport af afdøde herefter til politiet.

– Hvad taenker regionen om, at de to afdøde maend endte med at blive opmagasine­ret i en fremmed mands lastbil-garage, når regionens ambulancer kunne have taget dem med?

– Ambulancer i Region Syddanmark kører med afdøde efter samme retningsli­njer som ambulancer i øvrige regioner. Regionen ønsker, at retningsli­njerne følges, og at ambulancep­ersonalet – som i dette tilfaelde – respektere­r, at det er politiets opgave at sørge for transport, hvis politiet ønsker yderligere undersøgel­se.

– Er det normalt, at politiet ved personer omkommet i faerdselsu­held frasiger sig tilbud om, at regionens ambulancer medtager afdøde, men at politiet i stedet ønsker at benytte sig af en rustvogn?

– Arbejdsdel­ingen omkring transport af afdøde er kendt både af politi og regioner. Derfor tilbyder vi ikke politiet ambulancek­ørsel af afdød, når opgaven er politiets ansvar.

 ??  ?? Det var her i Kurt Hansens lastbil-garage, at politiet valgte at placere de to afdøde.
Det var her i Kurt Hansens lastbil-garage, at politiet valgte at placere de to afdøde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark