Ekstra Bladet

Kattefaeng­er dømt

- LOUISE SVANE PEDERSEN lsp@eb.dk

En 53-årig kvinde er ved Retten i Helsingør blevet idømt en ambulant behandling­sdom og frakendt retten til at omgås og holde katte de naeste tre år.

Sagen mod kvinden startede i november 2016, hvor hun fik et midlertidi­gt forbud mod at have med katte at gøre, så laenge der ikke var faldet dom i sagen.

Mentalunde­rsøgelse

Årsagen til, at der først er faldet dom i sagen nu, er, at kvinden har vaeret igennem en mentalunde­rsøgelse.

Da sagen kom for Retten i Helsingør tilbage i 2016, havde kvinden haft 29 katte i den campingvog­n, som hun selv boede i.

Dengang blev der fundet fem døde katte i campingvog­nen, en voksen hunkat og fire killinger. Alle blev de vurderet til at vaere døde af underernae­ring. De 24 resterende katte led også af underernae­ring og øjen- og naeselidel­ser.

I marts 2017 havde kvinden valgt at flytte sin campingvog­n fra Helsingør til Snekkerste­n. Samtidig havde hun anskaffet sig en ny samling på 15 katte til trods for det midlertidi­ge retslige forbud mod at omgås og holde katte.

Katteflok voksede

De 15 katte blev hurtigt til mange flere, da de mange af dem var draegtige. Dyrevaerne­t vurderede, at kattene egentlig havde det meget godt, men at de led af den uhelbredel­ige sygdom FIP (felin infektiøs peritoniti­s, red.), og derfor skulle de fleste aflives.

Seniorankl­ager Rikke Hald ved Nordsjaell­ands Politi fortaeller, at den 53-årige kvinde valgte at anke dommen på stedet. Derfor er der opretholdt et navneforbu­d i sagen.

Indtil landsrette­n har afsagt dom i sagen, er det stadig ikke tilladt for den 53-årige kvinde at have med katte at gøre.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Det var på dette område, at kvindens campingvog­n stod, og hun havde de mange katte.
FOTO: KENNETH MEYER Det var på dette område, at kvindens campingvog­n stod, og hun havde de mange katte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark