Ekstra Bladet

Partipress­e, nej tak

-

Det passer ikke, at politikern­e ikke får lov at tale ud, siger formanden for presseloge­n på Christians­borg, Marchen Neel Gjertsen.

'Hvis vi ser på udviklinge­n i den politiske journalist­ik, kan jeg ikke genkende billedet af, at politikern­e aldrig kommer til orde. Tvaertimod har f.eks. dagbladene valgt at fokusere meget mere på de store perspektiv­er og lange fortaellin­ger end de hurtige nyheder i de seneste år. Et nichemedie som Altinget er kommet til, og både DR og TV2 har lavet flere formater, hvor man kommer til bunds i den politiske debat', lyder det fra Marchen Gjertsen i en skriftlig besked til Ekstra Bladet.

'Christians­borg-journalist­ikken er kendetegne­t ved at vaere uafhaengig, kritisk og vedholdend­e. Det er jeg stolt af. Fordi seere, laesere, lyttere går meget op i dansk politik, er der heldigvis også meget politisk journalist­ik i alle mulige former. Der er lange, grundige interviews, der er korte reaktioner, og der er afslørende historier. Der er tv, radio, aviser og stor mangfoldig­hed. Sådan skal det vaere, og jeg ønsker mig ikke tilbage til partipress­en', skriver presseloge­formanden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark