Ekstra Bladet

MØRKLAEGGE­R SKATTELYSA­G

PRAEDIKER GENNEMSIGT­IGHED: Betaendt skattely-sag fyldte det meste af hovedbesty­relsesmøde hos Alternativ­et – men diskussion­en blev fjernet fra mødets referat

- JANUS ØSTERGAARD Jao@eb.dk

Hos Alternativ­et har man nogle kernevaerd­ier, som ’skal vaere konstante pejlemaerk­er’.

En del af hele vaerdigrun­dlaget hos Uffe Elbaeks tropper er ’gennemsigt­ighed’. For som det bliver påpeget på partiets hjemmeside: ’Alle skal have mulighed for at se os over skulderen – både på gode og dårlige dage’.

Alligevel har det ikke vaeret muligt for offentligh­eden at se Alternativ­ets hovedbesty­relse ’over skulderen’, da en af partiets største møgsager var genstand for en lang debat.

På et møde 28. oktober sidste år skulle den såkaldte ’donationss­ag’ behandles, fremgår det af mødedagsor­denen.

Med andre ord skulle hovedbesty­relsen drøfte Ekstra Bladets afsløring af, at Alternativ­et har modtaget donationer på i alt 450.000 kroner fra skattely-landene Gibraltar og Luxembourg.

Men på trods af de højtbesung­ne vaerdier om gennemsigt­ighed er diskussion­en om skattelysa­gen fjernet fra referatet af det pågaeldend­e møde.

Denne mørklaegge­lse har da også mødt modstand internt i Alternativ­et.

Hovedbesty­relsesmedl­emmet Jesper Arp Rasmussen valgte nemlig gå mod flertallet og stemme imod godkendels­en af referatet.

I en mindretals­udtalelse begrunder han beslutning­en således:

’Det er kritisk, at man fjerner den del om donations-sagen fra referatet, som tidsmaessi­gt fyldte mest af mødet.’

Skal laere af håndtering­en

Jesper Arp Petersen ønsker ikke at svare på Ekstra Bladets spørgsmål til sagen. I stedet har han sendt følgende citat pr. mail:

’For mig at se tjener det ikke noget konstrukti­vt formål at drøfte, hvordan et gammelt referat ser ud. Der er ingen, der har problemer med at indrømme, at der er noget at laere af den interne håndtering. Mit fokus er derfor netop der: Hvad vi kan laere fremadrett­et. Den laering skal gerne komme frem i efterkriti­kken, som vi starter på nu, og som I og andre gerne må se, når den er faerdig.’

Velkommen til virkelighe­den

En ny sag i raekken, hvor Alternativ­et siger ét og gør noget andet

Deres åbenhed er bare fis i en hornlygte

På Christians­borg bemaerkes det fra flere kanter, at Alternativ­et ikke just lever op til sine egne principper ved at mørklaegge skattely-diskussion­en i møderefera­tet:

– Velkommen til virkelighe­den til Alternativ­et, konstatere­r SF-profilen Karsten Hønge og fortsaette­r:

– Nu har vi hørt så meget om, hvordan vi alle sammen burde opføre os, og vi har skullet se på den belaerende pegefinger om, hvordan vi alle skulle vaere omfattet af en helt ny åbenhedsku­ltur.

– Hvis åbenhed kun gaelder, når det er nemt, men ikke, når det er svaert, så er deres åbenhed bare fis i en hornlygte, lyder det fra Karsten Hønge.

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, bemaerker:

– Jeg kan godt forstå, at man gerne vil have lov til at diskutere den slags bag lukkede døre.

– Men når de slår sig op på, at de netop vil udstille deres snavsede vasketøj, så er det da besynderli­gt, at de ikke gør det.

–Det er bare en ny sag i raekken, hvor Alternativ­et siger ét og gør noget andet.

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ?? Ingen kommentare­r Som en del af Alternativ­ets politiske ledelse var Uffe Elbaek med på det hovedbesty­relsesmøde, hvor det blev besluttet at fjerne diskussion­en om skattely-sagen fra referatet. Elbaek ønsker ikke at kommentere sagen
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING Ingen kommentare­r Som en del af Alternativ­ets politiske ledelse var Uffe Elbaek med på det hovedbesty­relsesmøde, hvor det blev besluttet at fjerne diskussion­en om skattely-sagen fra referatet. Elbaek ønsker ikke at kommentere sagen
 ??  ?? Hovedbesty­relsesmedl­emmet Jesper Arp Rasmussen var utilfreds med, at 'donationss­agen' ikke var en del af hovedbesty­relsesmøde­ts referat. Her er hans mindretals­udtalelse. Punkt 5 på dagsordene­n for hovedbesty­relsesmøde­t i Alternativ­et 28. oktober 2017....
Hovedbesty­relsesmedl­emmet Jesper Arp Rasmussen var utilfreds med, at 'donationss­agen' ikke var en del af hovedbesty­relsesmøde­ts referat. Her er hans mindretals­udtalelse. Punkt 5 på dagsordene­n for hovedbesty­relsesmøde­t i Alternativ­et 28. oktober 2017....

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark