Ekstra Bladet

Oprah vil vaere praesident

- MIKKEL RYRSØ mr@eb.dk

Der har siden valget af Donald Trump verseret rygter om, at den yderst populaere talkshowva­ert Oprah Winfrey ville stille op til praesident­valget i 2020.

Og dem er der ifølge CNN hold i.

Det skriver det amerikansk­e medie efter at have talt med to personer taet på den 63-årige kvinde, der, for at kunne tale frit, har ønsket at vaere anonyme ifølge CNN.

Ifølge mediet bekraefter Winfreys to venner, at hun seriøst overvejer at gå efter at blive demokrater­nes praesident­kandidat og dermed gå efter praesident­posten i 2020.

Blusset op

Selv har den 63-årige milliardae­r da også flere gange kommet med subtile hentydning­er til, at praesident­posten var noget, der kunne vaere interessan­t.

Efter i går er spekulatio­nerne igen blusset op.

Winfrey holdt nemlig natten til mandag en tale ved Golden Globes-filmprisud­delingen, hvor hun blandt andet sagde:

– Den nye dag er i horisonten. Og når den nye dag endelig oprinder, vil det vaere på grund af en masse formidable kvinder.

–Mange af dem er i dette rum lige nu, men også mange faenomenal­e maend, der kaemper hårdt for at sikre, at de bliver de ledere, der tager os ind i en tid, hvor ingen nogensinde skal sige 'me too' igen.

Affyrede en raket

Winfreys tale på lige under 10 minutter fik stående klapsalver fra tilhørerne blandt Hollywoods elite, og flere berømthede­r opfordrede efter talen talkshowva­erten til at stille op.

– Hun affyrede en raket (med sin tale, red.). Jeg vil have, at hun stiller op til praesident­valget, sagde skuespille­ren Meryl Streep til Washington Post efter talen.

Oprah Winfrey blev kendt i hele USA, og meget af verden, for hendes 'The Oprah Winfrey Show', hvor hun var vaert i 25 år frem til 2011.

Med berømmelse­n er også kommet en betragteli­g forøgelse af formuen, der menes at vaere på den gode side af 18 milliarder danske kroner.

Dermed er hun ifølge Forbes Magazine den rigeste kvinde i USA, der ikke har arvet sin velstand, ligesom hun var den første sorte kvinde til at blive milliardae­r i verdenshis­torien.

Hun er ifølge Forbes Magazine den rigeste kvinde i USA, der ikke har arvet sin velstand

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark