Ekstra Bladet

Voksen ville have sex med 13-årig pige: Lokket i faelde på TV

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Paedofile maend bliver faeldet på stribe, når den tidligere chefredakt­ør for Se og Hør, Henrik Qvortrup, og hans hold på TV3 lokker maendene frem med falske net-profiler af mindreårig­e piger.

En 33-årig mand stilles i dag, tirsdag for retten i Hillerød tiltalt for en raekke blufaerdig­hedskraenk­elser og for forsøg på at skaffe sig samleje med en 13-årig pige, som viste sig at vaere en falsk profil oprettet af TV3 programmet 'Børnelokke­rne'.

Den 33-årige blev anholdt i juli sidste år, da han blev afsløret af Henrik Qvortrup og TV3, og han var siddet varetaegts­faengslet lige siden.

Ifølge tiltalen sendte den 33-årige fotos af sin erigerede penis til den 13-årige, og forsøgte at få hende til at sende nøgenfotos af sig selv.

Til sidst bad han den 13årige om at mødes med ham på Hillerød Station, så han kunne tage pigen med hjem og have samleje med hende.

Skulle mødes på S-station

Men der var ingen 13-årig pige på Hillerød Station. I stedet ventede Henrik Qvortrup og tv-holdet på ham, og de meldte ham til politiet.

Holdet bag 'Børnelokke­rne' har nu foretaget en raekke politianme­ldelser og civile anholdelse­r af paedofile maend, og flere af dem er allerede dømt.

Til februar starter en ny serie af 'Børnelokke­rne' på TV3, oplyser programred­aktør Jesper Kynde. Foreløbig er der planlagt fire udsendelse­r.

Han har ingen betaenkeli­gheder ved, at TV3 reelt udfører politiarbe­jde og foretager civile anholdelse­r, fordi udsendelse­rne optages i samarbejde med politiet.

– Efter de første udsendelse­r havde vi troet og håbet på, at der ville vaere faerre maend, der reagerede på vores falske profiler. Men det har vist sig slet ikke at vaere tilfaeldet. Det er vildt – og chokerende, siger Jesper Kynde.

Henrik Qvortrup siger til Ekstra Bladet, at han efterhånde­n har konfronter­et cirka 40 paedofile maend, og at rigtigt mange af dem er anmeldt til politiet.

– I den nye saeson af 'Børnelokke­rne' har vi haft et godt samarbejde med politiet, og vi foretager systematis­k civile anholdelse­r. Derfor har vi vagter med, når vi konfronter­er de paedofile, siger Henrik Qvortrup.

– Det her er et kaempe problem, og politiet er glade for, at vi gør noget, som de ikke selv har ressourcer til, siger han.

Vaelter med beskeder

Holdet bag de falske profiler er omhyggelig­e med ikke at opfordre til sex eller til at mødes med de paedofile. Alle initiative­r skal komme fra maendene.

Profilerne er helt neutrale, men typisk vaelter det hurtigt ind med beskeder fra interesser­ede maend.

– Vi prøvede som en test at oprette en falsk profil under en køretur fra Roskilde til København, og da vi nåede København, var profilen allerede blevet kontaktet af 20 maend. Det er skraemmend­e, siger Henrik Qvortrup.

Ofte sender maendene fotos af deres penis eller sidder og onanerer foran web-kameraet, mens de chatter med 'pigerne'.

Henrik Qvortrup skal selv følge retssagen i Hillerød i dag mod den 33-årige mand.

Han er tiltalt for 11 forhold, hvoraf fire stammer fra hans chat med TV3´s falske profil. De øvrige seks forhold er opklaret af politiet efter hans anholdelse, hvor politiet blandt andet har undersøgt hans computer.

Det fremgår af tiltalen, at han blandt andet spurgte en 13-årig pige, om hun ville vaere med på en trekant med to fyre, og en 14-årig blev spurgt, om hun var jomfru.

Nogle 12 og 13-årige piger blev meget direkte inviteret til sex – og i to tilfaelde kom den 33-årige, ifølge tiltalen, også galt af sted med falske profiler. Disse var dog ikke oprettet af TV3, men af to voksne maend, der er indkaldt som vidner i retten i Hillerød.

Den 33-årige er i øjeblikket ved at blive mentalunde­rsøgt.

Det her er et kaempe problem, og politiet er glade for, at vi gør noget

 ?? FOTO: AP ?? Winfreys tale på lige under 10 minutter fik stående klapsalver fra tilhørerne blandt Hollywoods elite.
FOTO: AP Winfreys tale på lige under 10 minutter fik stående klapsalver fra tilhørerne blandt Hollywoods elite.
 ?? FOTO: TV3 ?? Henrik Qvortrup og hans tv-hold anholder paedofile på stribe, når de lokkes frem med falske profiler.
FOTO: TV3 Henrik Qvortrup og hans tv-hold anholder paedofile på stribe, når de lokkes frem med falske profiler.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark