Ekstra Bladet

FARVEL TROVAERDIG­HED

-

FEM FAGBOSSER hakkede i går haelene i over for Dansk Folkeparti­s seneste ultimatum:

THULESEN har forlangt, at regeringen skal bryde den ellers berømmede treparts-aftale mellem regeringen, arbejdsgiv­erne og fagbevaege­lsen fra 2016, der skaffer flygtninge i arbejde. Det foregår gennem et toårigt forløb, hvor flygtninge går til en lavere løn, men ellers er omfattet af aftaler som f.eks. dagpenge.

AFTALEN er blevet rost til skyerne. Endelig noget, der virker! Den kommer formentlig til at spare samfundet for milliarder af kroner og giver tiltraengt arbejdskra­ft.

ER DÉT det samme Dansk Folkeparti, der tidligere smiskede for og bejlede til samarbejde med fagbevaege­lsen? Dengang DF gerne ville ind i varmen og fremstå som et mere stabilt parti end udspringet i Glistrups tosser? Hvor trovaerdig er den logren, når treparts-aftaler – juvelen i ’den danske model’ – pludselig er et stykke ligegyldig­t papir, fordi DF ikke var enige i indholdet? MARTIN Henriksen, DF, hoverede ligefrem i Børsen i går, over, hvor skide ligeglade partiet er med trepartsaf­talen. Den er bare noget, regeringen selv ’har rodet sig ud i’, sagde han, og triumfered­e: ’Det er dybest set ikke vores problem’. Men det er jo lige praecis ikke bare regeringen, der har skrevet under? DF PRØVER som bekendt med alle midler at forhindre, at flygtninge­ne bliver integreret, af frygt for at så bliver de nok ’haengende’: Børn skal ikke gå i skole, foraeldren­e må ikke arbejde, laere dansk eller klare sig selv. Flygtninge­familierne skal helst opbevares i trøstesløs uvirksomhe­d i en lukket lejr, indtil det er muligt at sende dem hjem igen. Om det så skal vare årtier.

ANDRE STORE partier ønsker også, at flygtninge­ne rejser hjem, så snart der er fred i deres land, f.eks. til Syrien. Som statsminis­teren understreg­er. Når danske soldater kaemper i Mellemøste­n, har vi også en forventnin­g om, at flygtninge derfra vender hjem, når det bliver muligt, og hjaelper med at genopbygge deres land. Og det ruster man dem nok ikke optimalt til ved at spaerre dem inde i en pigtrådsle­jr og naegte dem enhver form for menneskeli­g tilvaerels­e. Tvaertimod – det smadrer dem. Men det er jo ikke det samme, som at et bredt flertal ikke ønsker hjemsendel­ser i stor stil ligesom DF.

Det eneste, der skriger, er Dansk Folkeparti

TAK TIL fagbevaege­lsen for at stå fast på noget grundfaest­et i det danske samfund:

At en aftale er en aftale.

... MEDMINDRE, naturligvi­s, at der sker voldsomme aendringer i samfundet, som skriger på en ny forhandlin­g. Det er ikke tilfaeldet her – tvaertimod. Det eneste, der skriger, er Dansk Folkeparti, der i sit blinde soloridt for at positioner­e sig, isaer i forhold til Liberal Alliance, åbenbart har sluppet jordforbin­delsen totalt.

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ?? Martin Henriksen hoverer over, hvor ligeglade DF er med andres aftaler.
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING Martin Henriksen hoverer over, hvor ligeglade DF er med andres aftaler.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark