Ekstra Bladet

MY STERIET DANIEL WASS

MORTEN BRUUN kan godt undre sig over, at danskeren ikke spiller en større rolle for landsholde­t, når man ser på klubpraest­ationerne. Men der er gode forklaring­er

- THOMAS N. ANDERSEN tna@eb.dk

Daniel Wass brillerede søndag aften med et mål og en assist mod selveste Real Madrid, da Celta Vigo fik 2-2 mod de forsvarend­e mestre i La Liga.

Kampen mod kongeklubb­en var en foreløbig kulminatio­n på en glimrende saeson for den danske altmuligma­nd, der har formået gøre opmaerksom på sig selv i en ellers ikke prangende saeson for Celta.

Daniel Wass er nu oppe på fire mål og fem assists i 18 kampe i den spanske turnering, og den tidligere Brøndby- og Evian-spiller er fast mand på holdkortet under cheftraene­r Juan Carlos Unzué.

To kampe under Hareide

Det samme var tilfaeldet sidste saeson, men den gode form for klubholdet har ikke bragt Daniel Wass taettere på landsholde­t i Åge Hareides regeringsp­eriode.

To kampe er det blevet til på ’det nye landshold’, og det var i 2016 i venskabska­mpe mod Tjekkiet og Liechtenst­ein.

Her greb Wass dog ikke chancen ifølge fodboldeks­pert Morten Bruun.

– Selvfølgel­ig er det et mindre mysterium, hvorfor landsholde­t ikke kan bruge en mand, der praesterer så godt i en af verdens bedste ligaer på ugentlig basis, og man spørger da sig selv efter en kamp som den mod Real Madrid, hvorfor han ikke er nøglespill­er for landsholde­t. Eller bare med i truppen.

– Men der er nogle forskellig­e forklaring­er efter min mening. Hovedårsag­en er jo, at Daniel Wass aldrig har spillet en landskamp, hvor man har siddet tilbage med fornemmels­en af, at han er uundvaerli­g.

– Faktisk har han aldrig grebet chancen, siger Morten Bruun.

– Det taler også imod ham, at man ikke helt ved, hvilken plads Daniel Wass egentlig byder ind på.

– Det haenger ved, at han har spillet både højre back, venstre back, kantspille­r og midtbane på landsholde­t – ligesom han også løser flere opgaver for Celta.

– Jeg ser ham som central midtbanesp­iller, men han spiller sjaeldent kampe som 6’er for Celta, og så er det pludselig Thomas Delaney, han skal slå af landsholde­t. Det ser jeg ikke ske, siger Morten Bruun.

Meldte afbud

Med til historien om Daniel Wass i rødt og hvidt hører det også, at Celta-spilleren selv meldte afbud til VMkvalifik­ationskamp­ene mod Polen og Montenegro pga. en slidt ankel.

Derefter spillede han en stor kamp for Celta i en 4-3sejr over Barcelona i La Liga.

En slidt Wass lavede samme stunt til venskabska­mpen mod Tyskland og den efterfølge­nde VM-kvalifikat­ionskamp mod Kasakhstan.

Selv om både Wass og Åge Hareide senere meldte ud, at afbuddene skete i fuld fordrageli­ghed, så haenger sådanne beslutning­er ved i en traeners bevidsthed, mener Morten Bruun.

– Det var Richard Møller Nielsen, som engang sagde, at man aldrig skal lade andre danse med sin kone.

Det taler også imod ham, at man ikke helt ved, hvilken plads Daniel Wass egentlig byder ind på

– Det er, hvad Wass har gjort på landsholde­t.

– For sådanne afbud kan let tolkes som manglende interesse, og så er materialet altså så godt, at Åge Hareide kan satse på andre, som vil gå gennem ild og vand for landsholde­t, siger Morten Bruun og understreg­er:

– Åge Hareide har fundet noget, som har fungeret virkelig godt for Danmark.

– Jeg tror slet ikke, hverken Kvist eller Delaneys plads er i fare på landsholde­t.

– Nogle gange må man bare erkende, at enkelte spillere ikke passer til enkelte hold. Og sådan er det lidt med Daniel Wass for Danmark både under Olsen og Hareide.

– Når det er sagt, så tror jeg, vi får Daniel Wass at se i Rusland, for han er svaer at komme uden om i en 23mandstru­p.

– Hvis William Kvist går i stykker med et kvarter igen mod Frankrig, så vil jeg hellere sende Wass i kamp end Nørgaard, Lerager, og hvem end der ellers er alternativ­et.

Får chancen igen

– Når man har spillet Europa League-semifinale mod United og scoret mod Real Madrid, så er man ikke benovet over at spille ved VM.

– Så jeg tror, vi vil se Wass få chancen igen i 2018.

Daniel Wass står noteret for 16 A-landskampe for Danmark.

Jeg tror, vi får Daniel Wass at se i Rusland, for han er svaer at komme uden om i en 23-mandstrup

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark