Ekstra Bladet

LISE OG STIG PARKERET I NEDLAGT DSB-KIOSK

- ANDERS ZACHO FOTO: JAKOB JØRGENSEN

Dronningen opfordrede i sin nytårstale til, at danskerne til tider skulle gøre noget unyttigt, men det har man nok taget lidt for bogstaveli­gt i Solrød Kommune.

Her har man nemlig valgt at sende tre borgere ud i nyttejob ved Solrød Center, men de føler ikke, at de gør den store nytte. Ekstra Bladet har mødt 46-årige Lise Elsborg Jensen fra Havdrup, der af kommunen har fået at vide, at hun skal samle skrald ved centret i op til 37 timer om ugen.

Men sådan er hverdagen ikke skruet sammen for hende, kollegaen Stig Christense­n og en iranskfødt borger.

I stedet består deres arbejdsdag i at sidde med taepper og tykke trøjer i den nedlagte DSB-kiosk, hvor kun en simpel varmeblaes­er giver dem mulighed for at opholde sig nogenlunde under ordentlige forhold.

Heldigvis gør den kølige luft det manglende køleskab til madpakker overflødig­t, konstatere­r de med et skaevt smil.

I ugevis har de ventet på at blive mødt af en kommunal ansat, der skulle give dem arbejdstøj og saette dem ind i arbejdsopg­averne. Den medarbejde­r kom så onsdags, men det budskab, han kom med, chokerede Lise Elsborg Jensen.

Har ventet i ugevis

– Han sagde, at det er meningen, at det skal vaere så forfaerdel­igt som muligt, så vi hurtigt finder et andet job. Så svarede jeg også, om han troede, at der virkelig ville dumpe et job ned i haenderne på mig, mens jeg sidder her – det giver ingen mening mig.

Fredag i sidste uge var Lise Elsborg Jensen blevet sendt i nyttejob ved Solrød Centret, men der skulle gå fire arbejdsdag­e, før hun fik det lovede besøg af kommunen, og det forstår hun ikke:

– Jeg får at vide, at jeg skal møde nede ved DSB-kiosken kl. 7, hvor der vil komme en og saette mig ind i arbejdsopg­averne og uddele arbejdstøj til mig.

Han kom ikke, og nu har vi siddet her i fire dage, Stig har siddet her i tre uger, og nu kommer de så først i dag.

Solrød Kommune har allerede et rengørings­hold, der gør rent ved centret, og derfor tror Lise Elsborg Jensen for ikke på, at hun er der for at gøre en forskel.

Vil gerne lave noget

– Jeg tror, at de har en liste inde ved kommunen, hvor de saetter et flueben ud for mig, når vi har sat ’hende’ på plads, og så taenker, at de ikke behøver hjaelpe mig med at finde arbejde.

Han sagde, at det er meningen, at det skal vaere så forfaerdel­igt som muligt, så vi hurtigt finder et andet job

 ??  ?? I kontrakten skriver kommunen, at man vil få udleveret arbejdstøj, men det er ikke sket endnu.
I kontrakten skriver kommunen, at man vil få udleveret arbejdstøj, men det er ikke sket endnu.
 ??  ?? 59-årige Stig Christense­n har ventet i tre uger på sin arbejdsuni­form og den medarbejde­r, der skulle saette ham ind i nyttejobbe­t ved Solrød Centret.
59-årige Stig Christense­n har ventet i tre uger på sin arbejdsuni­form og den medarbejde­r, der skulle saette ham ind i nyttejobbe­t ved Solrød Centret.
 ??  ?? Emil Blücher fra Liberal Alliance vil se aendringer i kommunens indsats for borgere i nyttejob.
Emil Blücher fra Liberal Alliance vil se aendringer i kommunens indsats for borgere i nyttejob.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark