Ekstra Bladet

Stak hestehandl­er flere gange

Politiet udvider sigtelse mod kvinde faengslet for dødsvold mod 52-årig hestehandl­er

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk

En 42-årig kvinde er i går blevet varetaegts­faengslet i yderligere fire uger i forbindels­e med en mystisk sag om dødsvold mod en 52-årig mand fra Sjaelland.

Kvinden blev i går eftermidda­g fremstille­t under en fristforla­engelse ved Retten i Hillerød, hvor politiet udvidede sigtelsen mod hende.

Det fortaeller sagens anklager, Margit Wegge, til Ekstra Bladet.

– Sigtelsen blev udvidet til også at omfatte nogle slag eller spark i ryggen og adskillige stik i hovedet, siger anklager Margit Wegge.

Kvinden var ellers oprindelig­t sigtet for at have tildelt manden et enkelt fem centimeter dybt stik i halsregion­en om natten 28. december sidste år.

Men efter en obduktion af afdøde står det nu klart, at den 52-årige mands lig viste flere tegn på vold.

– Under obduktione­n er der konstatere­t flere laesioner og voldstegn, herunder flere stiklaesio­ner i hovedet, og det er på den baggrund, at vi udvider sigtelsen, siger efterforsk­ningsleder ved Nordsjaell­ands Politi Kenneth Støvhase.

Den 42-årige kvinde er alene sigtet for dødsvold. Ifølge politiets sigtelse mod hende blev den 52-årige udsat for vold, 'hvorved han eventuelt i kombinatio­n med svaere forkalknin­gsforandri­nger af kranspulså­rerne faldt om og afgik ved døden’.

Kvinden naegter sig skyldig i sigtelsen, men en dommer fandt i dag, at der var begrundet mistanke for at holde hende varetaegts­faengslet i yderligere fire uger.

Hemmelige detaljer

Den 42-årige kvinde blev anholdt tirsdag i sidste uge, efter at politiet havde efterforsk­et det mistaenkel­ige dødsfald.

Men efterforsk­ningsleder Kenneth Støvhase ønsker ikke at oplyse, hvornår den 52årige mand, som er en lokalt kendt hestehandl­er, afgik ved døden.

– Det er nogle detaljer, som er kommet frem for lukkede døre i retslokale­t, og derfor kan jeg ikke oplyse naermere, siger efterforsk­ningsleder­en.

Ud over de nye tilføjelse­r til sigtelsen kunne politiet under retsmødet i dag komme naermere gerningsti­dspunktet i den mystiske sag, som er blevet rykket tilbage et par timer fra den oprindelig­e sigtelse.

– Tidspunkte­t er justeret til at vaere 27. december kort før 23.41, siger anklager Margit Wegge.

Siden dødsfaldet har politiet afhørt en raekke vidner og forsøgt at afdaekke, hvilket gerningsvå­ben der kan have vaeret brugt under dødsvolden.

– Vi har en idé om størrelsen, men ellers har vi endnu ikke fået fastlagt, hvilken genstand der har medført laesionern­e, siger Kenneth Støvhase.

Under obduktione­n er der konstatere­t flere laesioner og voldstegn

 ?? PRIVATFOTO ?? Kvinden naegter sig skyldig i sigtelsen, men er nu faengslet i foreløbig fire uger.
PRIVATFOTO Kvinden naegter sig skyldig i sigtelsen, men er nu faengslet i foreløbig fire uger.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark