Ekstra Bladet

Oprør mod mandeklubb­en

-

Katrine Skov startede Helganetva­erket, som en reaktion på, at maend udgør et dominerend­e flertal af Socialdemo­kratiets medlemmer og folkevalgt­e.

– Det er en barsk virkelighe­d på mange måder, konstatere­r hun. Nogen steder er miljøet decideret sexistisk.

Et godt eksempel er 23-årige Sonja Marie Jensen fra Nyborg, som i efteråret fik Helga-prisen for sit mod til at stå frem og fortaelle om røvklask og tilsvining­er i byrådet. Sagen om Thomas Hav blev dermed partiets anden om seksuel motiveret chikane i 2017.

Netvaerket­s medlemmer skriver sammen i et lukket netvaerk på Facebook. Kun enkelte maend er blevet lukket ind. Lukkethede­n skyldes kvindernes behov for at kunne 'tale frit', som stifteren formulerer det.

– Katrine Skov, hvad har du egentlig selv oplevet?

– Man oplever, at de siger, at man har en god røv. Det der med at kalde én 'hej smukke' – er fint nok. Det er en del af gamet. Men det kommer meget an på situatione­n. Når jeg taenker naermere over det, så er det faktisk ikke noget, jeg ønsker. Det er ikke noget, vi bliver spurgt om os kvinder.

– Du taler med kvinder i Socialdemo­kratiet, sker der flere ting, som ikke kommer frem?

– Jeg har ikke så meget lyst til at svare lige på det spørgsmål. Jeg vil bare sige, at jeg synes, det er en barsk virkelighe­d på mange måder, konstatere­r Katrine Skov.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark