Ekstra Bladet

Fra drukture til et liv som muslim

-

19-årige Nicolai Frederikse­n er enig med Helene Larsen i, at et burkaforbu­ddet absolut ikke giver nogen mening.

– Jeg kan simpelt hen ikke begribe, at folk kan vaere sådan. Jeg begriber ikke, at folk ikke kan gå klaedt, som de vil. Vi lever i en verden, hvor diskrimina­tion og racisme ikke burde finde sted. Man skal respektere­s, uanset religion, udseende og kultur, siger Nicolai Frederikse­n. Han arbejder som vikar på et lager, og for et år siden konvertere­de han til islam. Inden da har han levet et ganske almindelig­t liv, som alle andre store danske drenge gør med byture og druk. Men for Nicolai var det ikke det bedste liv, han kunne leve.

Manglede noget

Ligesom Helene har han altid følt, at han har manglet noget for at få det hele til at gå op. Han begyndte derfor at søge svar i andre religioner. Da han kom til islam, faldt alle brikkerne på plads.

– Jeg har altid haft troen på, at der var noget, der var langt større. Noget, som slet ikke kunne beskrives for os mennesker. Islam gav mening og svar på alt for mig, og der faldt en kaempe sten fra mit hjerte. Jeg kunne bare maerke, det var det rigtige. Det gav så meget mening for mig – jeg blev rørt over ting som for eksempel beskrivels­en af skaebnen i islam og zakat (almisse, red.). Det er ting, som giver så god mening for mig, og som er så smukt, fortaeller han.

Studerede islam

Nicolai studerede selv islam naermere i et år, ligesom han havde mange samtaler med muslimer, inden han til sidst tog springet og konvertere­de. Han kan stadig huske følelsen, da han havde sagt trosbekend­elsen og dermed var konvertere­t.

– Jeg snakkede en del gange med en mand ved navn Tahir, inden jeg konvertere­de. Jeg brugte ham til at hjaelpe mig med at forstå og besvare spørgsmål. Den dag jeg konvertere­de, snakkede jeg med Tahir og valgte at konvertere. Tahir og en ukendt mand overhørte som vidner, at jeg sagde Shaha dah (trosbekend­elsen. red.), og fra det øjeblik var jeg muslim. Efterfølge­nde tog jeg et bad og følte mig fuldstaend­ig ren, lykkelig og fuldendt, fortaeller han.

Lige siden har han ’levet det liv, han manglede før’. Han har fået mening i tilvaerels­en, og han har fået plads til at vaere et godt menneske over for andre. Ifølge ham taenkte han ikke på andre mennesker, før han fandt islam.

At konvertere til islam kan vaeret et stort skridt at tage for en ung mand, ligesom det i nogle familier kan vaere en svaer nyhed at sluge. Heldigvis var det ikke svaert for Nicolai at fortaelle sin familie om valget. Både venner og familie har vaeret meget åbne omkring hans nye religion, og det har vaeret nemt for Nicolai at tale med sine naermeste om det.

Jeg var meget negativ. Inderst inde vidste jeg, at der var noget, jeg manglede

Jeg har altid haft troen på, at der var noget, der var langt større

Den unge Nicolai har dog også oplevet, at det ikke er alle, der kan forstå hans valg. Isaer på internette­t har folk det med at saette spørgsmåls­tegn ved hans og andre danske konvertitt­ers valg, og det aergrer ham.

– Jeg har selvfølgel­ig oplevet en del fordomme rundt omkring. Jeg synes, det er aergerligt, at de folk ikke kommer til mig og snakker med mig. Jeg vil med glaede saette tid af til at snakke med dem og besvare deres spørgsmål samt bearbejde deres forkerte fordomme, siger han.

 ?? PRIVATFOTO ?? – Jeg sagde Shaha dah, og fra det øjeblik var jeg muslim. Efterfølge­nde tog jeg et bad og følte mig fuldstaend­ig ren, lykkelig og fuldendt, fortaeller 19-årige Nicolai Frederikse­n.
PRIVATFOTO – Jeg sagde Shaha dah, og fra det øjeblik var jeg muslim. Efterfølge­nde tog jeg et bad og følte mig fuldstaend­ig ren, lykkelig og fuldendt, fortaeller 19-årige Nicolai Frederikse­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark