Ekstra Bladet

HUSK AT VI TALER OM MENNESKER

- Poul Madsen ansvarshav­ende chefredakt­ør mail: poma@eb.dk

HVIS POLITIKERN­E vil tages alvorligt, må de opføre sig som forbillede­r. Opgaven må vaere at binde os danskere sammen, ikke at skabe splittelse. Og Inger Støjberg haelder benzin på splittelse­ns bål, når hun fejrer endnu en udlaending­e-stramning med kage.

Det betyder ikke, at vi på nogen måde skal acceptere, at Inger Støjberg bliver truet på livet. Der findes intet forsvar for mennesker, der fremsaette­r dødstrusle­r mod offentlige personer. De skal straffes og fordømmes. Punktum.

DET, VI ER optaget af her på Ekstra Bladet, er, hvordan vi i et åbent demokrati som vores kan komme dette uvaesen til livs.

DET FRYGTELIGE er nemlig, at det ikke er nyt, at der fremsaette­s dødstrusle­r mod politikere. Debatten er bare endnu en gang blevet aktualiser­et, efter at Inger Støjberg i et interview med Berlingske fortalte, hvordan hun lever under politibesk­yttelse 24 timer i døgnet. Det samme har Pia Kjaersgaar­d og Naser Khader gjort i årtier, og Johanne Schmidt-Nielsen har oplevet at blive erklaeret død i en fake news-artikel, der blev delt flittigt på nettet.

Politikern­e skal ikke moderere deres udtalelser. Det vil kun gøre alt endnu vaerre, for så har vi jo givet efter for truslerne

DER ER KORT sagt tale om en trusselsep­idemi, som vi har pligt til at gøre noget ved.

VI VED IKKE praecist, om der er kommet flere eller faerre trusler de seneste år, men det, vi ved med sikkerhed, er, at på trods af fordømmels­er fra alle normalt taenkende mennesker i årtier er der stadig politikere, der må leve under konstant politibesk­yttelse.

DERFOR ER VI NØDT til at tale om, hvad vi kan gøre mere end bare at fordømme. POLITIKERN­E SKAL IKKE moderere deres udtalelser. Det vil kun gøre alt endnu vaerre, for så har vi jo givet efter for truslerne. Vi skal lade debatten rase, sådan som det f.eks. sker på nationen! her på Ekstra Bladet. Folk skal have lov til at mene, hvad de vil, og få luft, men naturligvi­s inden for lovens rammer.

VI SKAL ARGUMENTER­E imod det, vi er uenige i. Det er kernen i demokratie­t og den eneste farbare vej.

MEN NÅR MAN lytter til det politiske flertal, kan man godt få det indtryk, at de synes, det er fedt at afvise flygtninge, sådan bare fordi vi kan. Det er ikke fedt at afvise mennesker i nød, men vi gør det, fordi det er nødvendigt. Vi kan ikke hjaelpe alle.

INGER STØJBERG kunne laere af sin Venstre-kollega Bertel Haarder, der – når han glaedede sig over faerre flygtninge – sagde: ’Når der kommer halvt så mange, kan vi gøre det dobbelt så godt for dem, der er kommet’.

OG HUSK: Det er mennesker, vi taler om – både de politikere, der får mordtrusle­r, og de flygtninge, der ikke får lov til at komme til vores smørhul på grund af nye stramninge­r.

OPGAVEN FOR alle er at samles, ikke at skilles endnu mere.

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ?? Inger Støjberg lever under politibesk­yttelse 24 timer i døgnet.
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING Inger Støjberg lever under politibesk­yttelse 24 timer i døgnet.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark