Ekstra Bladet

HENTER KVYAT

-

Efter 72 grandprixe­r og 133 point var russiske Daniil Kvyat på vej ud af Formel 1. Men nu har den 23-årige russer fået en overrasken­de livline i sporten.

Ferrari melder således, at de har tilknyttet Kvyat som ny udviklings­kører.

Meldingen kommer blot måneder efter, at Kvyat blev fyret fra Toro Rosso.

– Daniil Kvyat har ikke vist sit sande potentiale indtil videre i år, og det er derfor, vi lader ham sidde over i de naeste par løb, lød det fra Toro Rosso, da han blev fyret i september.

Kvyat kørte 2017-saesonens 14 første grandprixe­r, men blev så droppet til de to følgende løb. Siden vendte han tilbage ved løbet i USA og opnåede et enkelt point, men det var ikke nok til at generobre sit tidligere saede.

– Kvyat vender ikke tilbage igen. Vi tror ikke, at han er i stand til at forbedre sig på sigt, lød det fra Toro-Rosso-chefen Helmut Marko i oktober.

Ferraris reservesta­b

Ferrari har endnu ikke specificer­et, hvad de forventer af Kvyat i den nye saeson, men simulatora­rbejde og nogle testkørsle­r venter formentlig russeren, der kobler sig til Charles Leclerc og Antonio Giovinazzi i Ferraris reservesta­b.

Leclerc har dog senest fået et fast saede hos Sauber, mens Giovinazzi er det schweizisk­e teams tredjekøre­r. Tidligere har en anden forhenvaer­ende Toro Rossokører Jean Eric Vergne vaeret udviklings­kører hos Ferrari.

Kvyat har siden sit exit ledt efter andre muligheder. I december testede han i Euro Nascar, og i oktober lød det ikke til, at han nogensinde ville vende tilbage til Formel 1.

– Formel 1 er ikke alt. Der er andre gode muligheder i livet, sagde Kvyat dengang til Skysport.

Kvyat var laenge inde i billedet til det ledige saede hos Williams, men her endte landsmande­n Sergey Sirotkin med at snuppe pladsen. Det har BBC i hvert fald meldt ud som en kendsgerni­ng, selvom det endnu ikke er meldt ud fra officielt hold.

Det var tilbage i 2014, at Kvyat kørte sit første Formel 1-løb for Toro Rosso, mens han allerede i 2010 kom ind i Red Bulls junior-program. I slutningen af debut-saesonen fik han fast saede hos Red Bull som afløser for Sebastian Vettel, der gik til Ferrari. En andenplads i Ungarn i 2015 og en tredjeplad­s i Kina i 2016 er hans til dato bedste resultater, for midt i 2016-saesonen blev han sendt tilbage til Toro Rosso, da stortalent­et Max Verstappen røg den anden vej.

mke

 ?? FOTO: AP ?? Ferrari melder, at de har tilknyttet Daniil Kvyat som ny udviklings­kører.
FOTO: AP Ferrari melder, at de har tilknyttet Daniil Kvyat som ny udviklings­kører.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark