Ekstra Bladet

KOMMER DANMARK!

Det spørger svensk klummeskri­bent med et glimt i øjet

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@eb.dk

’Sverige har gennemført den naestsidst­e traening på januar-turen før kampen mod Danmark på torsdag (i dag, red.). En kamp, som afslutter turen, hvis altså Danmark kommer til kampen?’

Sådan indleder Expressens klummeskri­bent Daniel Kristoffer­son sin kronik forud for dagens kamp mellem Danmarks og Sveriges ligalandsh­old i Abu Dhabi.

Han henviser naturligvi­s til det seneste opgør mellem Danmark og Sverige, der blev aflyst, da de danske fodboldkvi­nder ikke kunne blive enige om en aftale med forbundet og derfor udeblev.

Siden har svenskerne appelleret dommen, hvor Danmark blot er blevet taberdømt og har fået en lille bøde.

De har desuden netop kraevet 1,5 millioner kroner i erstatning.

’Lidt herlig taendvaesk­e mellem Danmark og Sverige altså. Det er en anelse betaendt mellem Sverige og Danmark’, lyder det derfor videre i klummen.

Sverige skifter holdet ud

Ekstra Bladet har forsøgt at høre DBU, hvad de siger til svenskerne­s krav om erstatning, men DBU har ingen kommentare­r og henviser blot til, at de afventer UEFA’s afgørelse.

I dag gaelder det altså i første omgang de to mandlige ligalandsh­olds opgør, og her skifter Sverige hele holdet ud i forhold til deres 1-1kamp mod Estland i søndags.

– Vi følte jo, at der er mange spillere, der er meget jaevnbyrdi­ge. Truppen er meget jaevn som helhed.

– Desuden følte vi, at Estland og Danmark er nogenlunde sammenlign­elige modstander­e, så dem, der ikke startede mod Estland, de starter nu, siger landstraen­er Janne Andersson.

Møder også Jordan

Dagens kamp mellem Sverige og Danmark spilles klokken 17.45, og det bliver ikke den eneste kamp mellem de to nationer i 2018.

I kvindernes VM-kvalifikat­ion venter et opgør i Viborg 4. september, og så er der også netop aftalt en kamp mellem de to nationers mandlige A-landshold.

– Det bliver sjovt at møde et naboland på et forhåbentl­ig udsolgt Friends Arena. Det bliver meget spaendende at spille mod et VM-klart Danmark – en sportslig og spaendende generalprø­ve, siger landstraen­er Janne Andersson om kampen, der spilles 2. juni i Stockholm Hvis altså Danmark møder op ...

Ud over Sverige spiller Danmarks ligalandsh­old i naeste uge mod Jordan på traeningsl­ejren i Abu Dhabi.

Ligalandsk­amp Danmark-Sverige fra kl. 17.30 på TV2 Sport

 ?? FOTO: BJÖRN LARSSON ROSVALL/RITZAU SCANPIX ?? Det danske ligalandsh­old er samlet i Abu Dhabi, hvor de i dag møder Sverige.
FOTO: BJÖRN LARSSON ROSVALL/RITZAU SCANPIX Det danske ligalandsh­old er samlet i Abu Dhabi, hvor de i dag møder Sverige.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark